Aizvadītajā nedēļas nogalē tika aizvadīta SynotTip Virslīgas 7. spēļu kārta, līdz ar to sekmīgi tika noslēgts čempionāta pirmais aplis. FK Jelgava piektdienas vakarā ar 5:1 savā laukumā uzveica debitanti Valmiera Glass ViA, RFS viesos aizraujošā spēlē ar 5:3 pārspēja FK Liepāja/Mogo komandu, savukārt dienu vēlāk aizvadītajos mačos Riga FC viesos izrāva minimālu uzvaru pār Spartaks Jūrmala (1:0), bet FK Ventspils par mata tiesu izglābās no sezonas pirmā zaudējuma, cīnoties neizšķirti 2:2 ar FK Metta/Latvijas Universitāte.

FK JELGAVA - VALMIERA GLASS VIA 5:1 (3:0)

Vārti: Kozlovs 10', Koliaev 27', 42', Kurtišs 73',  Siņeļņikovs 90'+2' - Ērglis 58'

Spēles rezultātu Zemgales Olimpiskā centra stadionā jau 10. minūtē atklāja mājinieki, precīzam esot Vladislavam Kozlovam (1:0). Puslaika turpinājumā mājinieku labā vēl divus vārtus guva Ņikita Koļajevs, un ļāva FK Jelgava pārtraukumā doties ar triju vārtu pārsvaru. Otrā puslaika 58. minūtē viesiem no Valmieras izdevās vienus vārtus atspēlēt – vārtus guva komandas kapteinis Mārcis Ērglis (3:1). 73. minūtē, mājiniekiem dodoties pretuzbrukumā, bumba nonāca pie uz maiņu izgājušā Marka Kurtiša, kurš no neliela attāluma raidīja to garām vārtsargam, panākot 4:1. Spēles kompensācijas laikā ar skaistu vārtu guvumu punktu mačam pielika jelgavnieku kapteinis Alans Siņeļņikovs, piekto reizi spēlē liekot kapitulēt Valmieras vārtu vīram un noslēdzot spēli ar 5:1.

 

FK LIEPĀJA/MOGO - RFS 3:5 (1:2)

Vārti: Ikaunieks 17' (11m), 64', Karlsons 58’ - Platonov 24', Kļuškins 32', Marusych 48', Vachiberadze 60', Shergelashvili 72'

Spēles rezultātu 17. minūtē ar realizētu 11 metru soda sitienu atklāja Jānis Ikaunieks, izvirzot liepājniekus vadībā. Puslaika turpinājumā RFS izdevās rezultātu gan izlīdzināt, gan arī pēc tam izvirzīties vadībā. Vispirms 24. minūtē precīzs bija Dmitrijs Platonovs, bet 32. minūtē jau 2:1 RFS labā panāca Gļebs Kļuškins. Otrā puslaika sākumā RFSguva trešos vārtus pēc kārtas, kad jau 48. minūtē bumbu liepājnieku vārtos raidīja Maksims Marusičs. Liepājas centieni samazināt starpību izdevās 58. minūtē, kad Ģirts Karlsons komandas biedra centrējumu ar galvu pārvērta vārtu guvumā, samazinot rezultāta starpību līdz 2:3. Tomēr RFS drīz vien atjaunoja divu vārtu pārsvaru, kad Beka Vačiberadze 60. minūtē ar tiešo brīvsitienu raidīja bumbu garām spēlētāju mūrim (2:4). Liepājnieku atbalstīti, mājinieki turpināja censties atspēlēties, un 64. minūtē Jānim Ikauniekam izdevās gūt savus otros vārtus spēlē un samazināt rezultāta starpību līdz minimumam (3:4). Tomēr arī šoreiz rezultāts uz tablo ilgi nesaglabājās, jo Laša Šergelašvili 72. minūtē atjaunoja RFS divu vārtu pārsvaru (3:5).

 

SPARTAKS JŪRMALA - RIGA FC 0:1 (0:0)

Vārti: Baienko 83'

Spēle kopumā tika aizvadīta pamatīgā svelmē, kas, protams, cīņu padarīja vēl grūtāku. Mača vienīgie un līdz ar to uzvaras vārti rīdzinieku labā sekoja 83.minūtē, kad komandas kapteinis Vladimirs Bajenko pēc stūra sitiena centrējuma raidīja bumbu vārtos, tādā veidā atnesot Riga FC komandai vēl vienu uzvaru ar minimālu pārsvaru. RigaFC no šī brīža piecām vadošajām komandām ir vismazāk rezultatīvā (7 spēlēs 10 gūti vārti), taču ar to ir bijis gana, lai izcīnītu 4 uzvaras un ar 12 punktiem šobrīd ierindotos 4. vietā.

 

FK METTA/LATVIJAS UNIVERSITĀTE – FK VENTSPILS 2:2 (2:0)

Vārti: Seriba 20', Dzhamalutdinov 33' (11m) - Aiyegun 50', Adeleke 90+4' (11m)

Pirmajā puslaikā lielisku spēli uzbrukumā demonstrēja FK Metta/LU un pamanījās kā pirmie gūt vārtus. 20.minūtē ar negaidīti precīzu sitienu vārtu apakšējā kreisajā stūrī izcēlās Kabelo Seriba, bet 33.minūtē uz ventspilnieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko veiksmīgi realizēja studentu komandas uzbrukuma līderis Tamirlans Džamalutdinovs, panākot jau daudzsološo 2:0. Otrajā puslaikā krietni aktīvāki kļuva FK Ventspils spēlētāji, kas šosezon vēl nebija piedzīvojuši nevienu zaudējumu. Jau pašā puslaika ievadā Tosins Aijeguns vienus vārtus atguva, savukārt ievērojamais spiediens, ko FK Metta/LU epizodiski spēja pārtraukt ar pretuzbrukumiem, rezumējās ar vārtu guvumu mača kompensācijas laika pēdējās sekundēs - uz rīdzinieku vārtiem nozīmēto 11 metru soda sitienu realizēja Akiniemi Adeleke, panākot 2:2.

Nākamā SynotTip Virslīgas kārta tiks aizvadīta jau 16. maijā, kad vienas dienas laikā risināsies visi 4 mači.

---

Informāciju sagatavoja:
SynotTip Virslīga
Foto - Mārtiņš Sīlis