Aizvadītā nedēļas nogale bijusi notikumiem bagāta sieviešu futbola turnīros gan tepat Latvijā, gan tuvajās kaimiņzemēs.

BALTIJAS SIEVIEŠU FUTBOLA LĪGA (BWFL)

Savu trešo spēli BWFL turnīrā aizvadījusi Latvijas čempionvienība Rīgas Futbola skola, kas svētdien pretinieku laukumā ar 2:6 atzina Igaunijas čempionu Parnu JK pārākumu. Vārtus rīdzinieču labā guva Anastasija Čemirtāne un Olga Ševcova.

BWFL kopvērtējumā pašlaik līderu godu dala FK Gintra Universitetas no Lietuvas un FC Minsk no Baltkrievijas, kuru kontā pa sešiem punktiem divās spēlēs. Rīgas Futbola skola ar trim punktiem ir ceturtā, bet FK Liepāja, kas zaudējusi vienīgajā līdz šim aizvadītajā spēlē, noslēdz tabulu tās septītajā pozīcijā.

LATVIJAS KAUSS SIEVIETĒM

Tāpat svētdien aizvadīta noslēdzošā Latvijas kausa izcīņas sievietēm priekšsacīkšu kārtas spēles, kurā Preiļu novada BJSS savā laukumā pārliecinoši ar 7:1 apspēlēja FK Iecava futbolistes.

Sacensību pirmajā kārtā Preiļu futbolistes spēkosies ar FK Laidze/Talsu NSS komandu, kas iepriekš pie vietas pirmajā kārtā tika automātiski. Šī pāra uzvarētājas vēlāk ceturtdaļfinālā tiksies ar Riga United FC Ladies vienību. Jau iepriekš ziņots, ka pagājušajā nedēļā priekšsacīkstes pārvarēja arī Rīgas Futbola skola-2 un FS Metta, bet pirmās kārtas ievadošajā mačā ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu sev nodrošināja Rīgas Futbola skola-1.

LATVIJAS LĪGAS

Valsts četru spēcīgāko komandu cīņās Sieviešu futbola līgā katra komanda aizvadījusi pa trim mačiem, pēc kuriem katru no tām šķir pa trim punktiem – Rīgas Futbola skola ir līdere ar deviņiem punktiem, bet tai seko attiecīgi Riga United FC Ladies un FK Liepāja, kā arī Rēzeknes BJSS/SK Progress komanda, kas pēc atgriešanās šajā konkurencē vēl atrodas savu pirmo punktu meklējumos.

Tikmēr valsts otrajā spēcīgākajā turnīrā – Sieviešu futbola 1. līgā – pašlaik sevi visskaļāk pieteikušas FS Metta un Rīgas Futbola skola-1 komandas, kas uzvarējušās visās trīs aizvadītajās spēlēs. Starp līderu tuvākajām sekotājām ir FK Iecava, BFC Daugavpils un AFA Olaine meitenes.

Turnīri norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.

---

Latvijas Futbola federācija
Foto - Preiļu BJSS