Starptautiskajā jauniešu nometnē Futbols draudzībai jeb Football for Friendship Latviju šogad pārstāvēs jaunie futbolisti Ingūna Buldure un Toms Tolmanis. Laikā no 8. līdz 15. jūnijam Maskavā abi 12 gadīgie jaunieši piedalīsies dažādos pasākumos, tai skaitā apmeklēs Pasaules kausa izcīņas finālturnīra atklāšana spēli starp Krievijas un Saūda Arābijas izlasēm.

Šo starptautisko nometni, kurā piedalīsies jaunieši no 211 pasaules valstīm un teritorijām, rīko Krievijas uzņēmums Gazprom, kas ir viens no Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) partneriem. Kā zināms, šovasar Krievijā no 14. jūnija līdz 15. jūlijam notiks FIFA Pasaules kauss futbolā.

Jaunie futbolisti darbosies tā saucamajās "draudzības grupās". Katrā grupā būs bērni ar atšķirīgu pieredzi, nacionalitātēm, prasmēm darboties kopā. 12. jūnijā jaunie futbolisti sacentīsies īpašā starptautiskā futbola turnīrā Futbols draudzībai Pasaules kauss, bet 13. jūnijā piedalīsieties starptautiskā bērnu forumā, kurā jaunieši runās par dažādām cilvēku vērtībām visā pasaulē. Visus ceļošanas un uzturēšanās izdevumus abiem Latvijas pārstāvjiem segs nometnes rīkotāji.

Starptautiskās sociālās jauniešu programmas Futbols draudzībai mērķis ir jauniešu vidū popularizēt futbolu, veselīgu dzīvesveidu, toleranci, draudzību starp bērniem no dažādām valstīm. Šīs nometnes atslēgas vārdi ir draudzība, līdzvērtīgums, godīgums, veselība, miers, aizrautība, uzvara, tradīcijas un izcilība. Šī nometne notiks jau sesto gadu, katrreiz pieaugot dalībnieku skaitam.