Pirmoreiz Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas nodarbībās iesaistīti 2005. dzimšanas gada puiši, kad virkne talantīgo U-13 vecuma spēlētāju no dažādiem Latvijas reģioniem no 4. līdz 6. maijam Staicelē satikās mācību-treniņu spēļu ciklā.

Pirmajā 2005. dzimšanas gada puišu sasaukumā LFF Futbola akadēmijas ietvaros savu meistarību slīpēja Rīgas, Kurzemes, Zemgales, Latgales, Vidzemes un Ziemeļaustrumu jaunie futbola talantu. Kā zināms, mācību-treniņu spēļu ciklos ierastos mačus uz rezultātu aizvieto atšķirīga formāta spēles. Tajās treneri katrai reģionālajai izlasei dod izpildīt konkrētus uzdevumus un uzstādījumus, bet futbolisti tiek vērtēti pēc viņu spējām izpildīt dotos uzdevumus.

Pēc pirmajām nodarbībām LFF Futbola akadēmijas paspārnē izveidota šī vecuma simboliskā izlase desmit jauniešu sastāvā, par pamatu iekļaušanai tajā ņemot futbolistu sniegumu aizvadītajā mācību-treniņu spēļu ciklā. Pa trim tajā pārstāv Zemgali un Rīgu, divi – Latgali, bet pa vienam – Kurzemi un Vidzemi. Pirmo nodarbību simbolisko izlasi veido Dāvis Viljams Veisbuks (Kurzeme, FK Liepāja), Matīss Spunde (Zemgale, SK Babīte), Emīls Urbāns (Latgale, BFC Daugavpils), Kristaps Grabovskis (Rīga, FS Metta), Reinis Krieviņš (Zemgale, SK Babīte), Reinis Pāls (Zemgale, SK Babīte), Marsels Šteinbergs (Latgale, Preiļu NBJSS), Ēriks Boroduška (Rīga, JFC Skonto), Emīls Evelons (Rīga, JDFS Alberts) un Rihards Vītols (Vidzeme, FK Valmiera).

LFF Futbola akadēmijas turnīros fiksētie spēļu rezultāti paliek iekšējai lietošanai.

Nākamie akadēmijas pasākumi Staicelē plānoti jūnijā.

LFF Futbola akadēmija pulcē valsts talantīgākos jaunās paaudzes futbolistus no visiem Latvijas reģioniem, lai novērtētu viņu sagatavotību, vadošo jaunatnes treneru vadībā sniegtu vērtīgus padomus un sekotu līdzi futbolistu izaugsmei. LFF Futbola akadēmijas talantu skatēs un mācību-treniņu spēlēs šosezon piedalās 2003., 2004. un 2005. dzimšanas gada futbolisti, vecākajiem no kuriem šis ir pēdējais apmācību gads akadēmijā, bet jaunākajiem - pirmais. Otro gadu pēc kārtas LFF Futbola akadēmijas programmā iekļautas arī talantu skates meitenēm.

Dalībniekus talantu skatēm un reģionālo izlašu spēlētājus sezonas laikā izraugās reģionālo izlašu treneri, lai jaunie futbolisti kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm.

Šī ir septītā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Tā sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuri iegūst vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā palīgs jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.