Otrdien, 1. maijā, RTU stadionā Pārdaugavā plkst. 14:00 ar Superkausa spēli starp pagājušās sezonas čempioni Monarhs-Flaminko un kausa laureāti FK Progress startē šīs sezonas tradicionālā Rīgas futbola čempionāta sezona. Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētajā, Rīgas domes un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītajā turnīrā šogad sacensības risināsies uzreiz divās līgās – Elites (Latvijas 2. līgas Rīgas reģiona sacensības) un Izaicinājuma (3. līga). Pirmo cīņu Elites līgā plānots aizvadīt 10. maijā.

Rīgas futbola čempionāta Elites līgas sacensības plānots aizvadīt atbilstoši Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) noteikumiem - divos apļos, katrai dalībniecei ar katru tiekoties pa reizei mājas laukumā un izbraukumā.

Dalību sacensībās apstiprinājušas 12 vienības, kuru vidū ietilpst Albatroz SC, FK Jūrnieks, FK Progress, FK Rīnūži Rīga, FK Salaspils/A.Kulakova FAC, Ghetto FC/GvatarMonarhs-Flaminko, FC BetLanes (iepriekš - New Project), Ogres NSCRiga United FC, SK Babīte un SK Upesciems.

Kā iepriekš vēstīts, šā gada sacensībās Elites līgas klubiem ieviestas vairākas papildus prasības. Visu komandu galvenajiem treneriem jābūt ar derīgu UEFA-B licenci, bet tiem treneriem, kuriem patlaban ir C-LFF licence, atļauts vadīt komandu tikai ar nosacījumu, ka treneris ir reģistrējies kārtējiem B-UEFA treneru kursiem. Tāpat katram klubam bija jāiesniedz organizatoriem nomas līgums par spēļu stadiona izmantošanu. Spēlētāju un oficiālo personu reģistrēšana šī gada sacensībās notiek COMET sistēmā.

Arī Izaicinājuma līgā sešas dalībnieces spēcīgāko vienību noskaidros pēc divu apļu turnīra. Šeit dalību apstiprinājušas tādas komandas kā BFS Reinards-Ropaži, FK Ādaži/SK Upesciems, FK Kadaga, FK Lielupe 2Riga United FC-2 un SK Kengaroos/Salaspils.

Rīgas čempionāta sacensības plānots aizvadīt līdz 23. septembrim, bet kausa izcīņu – no 6. augusta līdz 29. septembrim.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija