Aizvadītās nedēļas vidū Rīgas 49. vidusskolas mākslīgā seguma laukumā risinājās Latvijas galvaspilsētas skolu finālturnīrs 4.-5. klašu konkurencē, kur sešu dalībnieču cīņā triumfēja pedagoga Jāņa Razgaļa vadītā Rīgas 84. vidusskola. Otrajā vietā ierindojās 54. vidusskola, bet godpilno trešo pozīciju Rīnūžu vidusskola.

FOTO GALERIJA

Atbilstoši turnīra nolikumam finālturnīram pēc šajā pavasarī aizvadītajām atlases spēlēm kvalificējās sešas labākās komandas – pa vienai no katra no sešiem Rīgas rajoniem. Sacensību dalībnieces ar izlozes palīdzību tika sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām katrā, pusfinālam kvalificējoties pa divām labākajām abu grupu pārstāvēm.

Priekšsacīkšu etapā vislabāk sevi izdevās apliecināt Rīnūžu vidusskolai, kas A apakšgrupā uzvarēja abus mačus, apliecinot savu pārākumu gan pār Natālijas Draudziņas vidusskolu (2:1), gan pār Zolitūdes ģimnāziju (4:1). Abas pārējās grupas dalībnieces savā starpā cīnījās neizšķirti, bet labākas vārtu attiecības dēļ (-1 pret -3) priekšrocību pie vienāda punktu skaita un ceļazīmi uz pusfinālu ieguva Natālijas Draudziņas vidusskola.

Tikmēr B grupā visvairāk punktus (4) savāca 54. vidusskola, pārspējot 72. vidusskolu (1:0), kā arī slēdzot mierizlīgumu ar 84. vidusskolu (1:1). Nākamā čempione šajā sacensību stadijā ieguva vien divus punktus, cīnoties neizšķirti arī duelī pret 72. vidusskolu (1:1), taču ar to pietika, lai izcīnītu otro vietu un ceļazīmi uz pusfinālu.

Mačos par iekļūšanu finālā 84. vidusskola ar 3:0 lika kapitulēt Rīnūžu vidusskolai, savukārt 54. vidusskola – ar 1:0 Natālijas Draudziņas vidusskolai.

Izšķirošajā duelī par zelta godalgām 84. vidusskola skolotāja Jāņa Razgaļa vadībā negaidīti pārliecinoši ar 7:1 sagrāva 54. vidusskolu, kamēr mazajā finālā Rīnūžu vidusskola sarūgtināja Natālijas Draudziņas vidusskolu – 4:0.

TURNĪRA REZULTĀTI

Kā iepriekš vēstīts, 6.-7. un 8.-9. klašu finālsacensībās triumfēja Rīgas Hanzas vidusskolas komandas.

Sacensības organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF) un sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF).

Jau 11. maijā Rīgā risināsies Latvijas mēroga finālturnīrs visās trijās vecuma grupās. 4.-5. klašu sacensības notiks 49. vidusskolas laukumā, bet abu vecāko klašu turnīri plānoti Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija