No 27. līdz 29. aprīlim Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā Staicele mācību-treniņu spēļu ciklu aizvadīja LFF Futbola akadēmijas U-14 vecuma grupas jeb 2004. dzimšanas gada futbolisti no sešiem Latvijas futbola reģioniem.

Aizvadītajās aktivitātēs kopumā piedalījās 100 jaunie futbolisti.

Mācību-treniņu spēļu ciklos ierastos mačus uz rezultātu aizvieto atšķirīga formāta spēles. Tajās treneri katrai reģionālajai izlasei dod izpildīt konkrētus uzdevumus un uzstādījumus, bet futbolisti tiek vērtēti pēc viņu spējām izpildīt dotos uzdevumus.

Šī cikla simboliskajā izlasē tika iekļauti pa trim Kurzemes, Rīgas un Latgales reģionālo izlašu pārstāvjiem, kā arī divi Zemgales izlases futbolisti – Markuss Maksimus Alpēns (Kurzeme, FK Liepāja), Kristaps Krieviņš (Zemgale, FK Tukums 2000), Niks Sliede (Kurzeme, FK Liepāja), Timurs Volosovs (Latgale, BFC Daugavpils), Daniels Buklagins(Zemgale, JFA Jelgava), Ņikita Pinčuks (Kurzeme, FK Liepāja), Daniels Suško (Rīga, JFC Skonto), Valerijs Lizunovs(Latgale, BFC Daugavpils), Kristians Godiņš (Rīga, SK Super Nova), Markuss Haritonovs (Latgale, BFC Daugavpils), Dmitrijs Raizers (Rīga, Rīgas Futbola skola).

LFF Futbola akadēmijas turnīros fiksētie spēļu rezultāti paliek iekšējai lietošanai.

No 4. līdz 6. maijam kā nākamie mācību-treniņu spēļu ciklu aizvadīs U-13 grupas futbolisti.

LFF Futbola akadēmija pulcē valsts talantīgākos jaunās paaudzes futbolistus no visiem Latvijas reģioniem, lai novērtētu viņu sagatavotību, vadošo jaunatnes treneru vadībā sniegtu vērtīgus padomus un sekotu līdzi futbolistu izaugsmei. LFF Futbola akadēmijas talantu skatēs un mācību-treniņu spēlēs šosezon piedalās 2003., 2004. un 2005. dzimšanas gada futbolisti, vecākajiem no kuriem šis ir pēdējais apmācību gads akadēmijā, bet jaunākajiem - pirmais. Otro gadu pēc kārtas LFF Futbola akadēmijas programmā iekļautas arī talantu skates meitenēm.

Dalībniekus talantu skatēm un reģionālo izlašu spēlētājus sezonas laikā izraugās reģionālo izlašu treneri, lai jaunie futbolisti kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm.

Šī ir septītā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Tā sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuri iegūst vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā palīgs jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.