Kaspars Gorkšs pēc ievēlēšanas Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā 27. aprīlī pirmoreiz jaunajā statusā uzrunāja mediju pārstāvjus, vēršot akcentu uz vajadzību pēc tūlītējiem, bet pārdomātiem darbiem, kuriem jāsekmē futbola pārtapšanai par Latvijas kaislību.

PRESES KONFERENCES IERAKSTS

"Pirmo reizi mūžā esmu patiešām bez vārdiem. Man ir patiess prieks un gods ieņemt LFF prezidenta amatu. Vēlos pateikties visiem, kuri man šajā procesā palīdzēja un neliedza padomu. Esmu drošs, ka futbola sabiedrība būs reizē mana lielākā motivācija un lielākie kritiķi," pauda Kaspars Gorkšs. "Seši priekšvēlēšanu laika mēneši man būtu neatņemama pieredze pie jebkura iznākuma. Katru dienu man nācās mācīties, ieklausīties daudzu padomos un ieteikumos. Es ceru, ka šī pieredze man noderēs, vadot LFF, jo visā procesā līdz vēlēšanām esmu ieguldījis patiesi milzīgu darbu."

"Ieejot organizācijā, kurā jau ir reāls pārvaldes modelis, man visupirms jāiepazīst pašreizējā situācija līdz pēdējam sīkumam, tuvāk jāiepazīstas ar LFF darbiniekiem. Izmaiņas būs – kā allaž tas ir, sākoties jaunam procesam -, taču jebkuras no tām notiks pēc uzmanīgas situācijas izpētes un pārdomātām diskusijām ar visiem iesaistītajiem," par nākamajiem soļiem izteicās jaunais LFF prezidents. "Pirmais jautājums, kurā iedziļināšos, ir Latvijas nacionālās izlases galvenais treneris. Jau tuvākajās dienās ar darba grupu, kas strādājusi pie šī jautājuma, diskutēsim par esošo situāciju un turpmākajiem soļiem. Jaunajam trenerim būs jāiedvesmo ne tikai komanda, bet arī līdzjutēji un visi, kuru skatiens ir vērsts uz mūsu futbolu. Jo futbolam ir jākļūst par Latvijas kaislību!"

"Futbolā saka, ka nākamajai spēlei jāgatavojas uzreiz pēc iepriekšējās beigām. Arī man nekādai eiforijai nav pamata, jo priekšā ir daudz darāmā. Gaidāmās brīvdienas būs darbīgas," piebilda Kaspars Gorkšs.