Piektdien, 20. aprīlī, Rīgas 49. vidusskolas mākslīgā seguma laukumā risinājās Latvijas galvaspilsētas skolu finālturnīrs 6.-7. klašu konkurencē, kur piecu dalībnieču cīņās līdzīgi kā 8.-9. klašu vecuma grupā triumfēja pedagoģes Unas Liepiņas vadītā Rīgas Hanzas vidusskola. Otrajā vietā ierindojās Rīgas Zolitūdes ģimnāzija, bet godpilno trešo pozīciju ieguva 25. vidusskola.

FOTO GALERIJA

Atbilstoši turnīra nolikumam finālturnīram pēc šajā pavasarī aizvadītajām atlases spēlēm kvalificējās sešas labākās komandas – pa vienai no katra no sešiem Rīgas rajoniem. Ņemot vērā, ka tehnisku iemeslu dēļ šoreiz sacensībās nepiedalījās Ziemeļu priekšpilsētas rajona spēcīgākā vienība Rīgas 10. vidusskola, visas dalībnieces netika dalītas atsevišķās apakšgrupās, bet aizvadīja viena apļa turnīru, pa reizei tiekoties ar katru no pretiniecēm.

Uzvarot visās četrās spēlēs ar izcilu kopējo gūto un ielaisto vārtu starpību (20:1), sacensībās pārliecinoši triumfēja 12 punktus sakrājusī Rīgas Hanzas vidusskola. Turnīra laureāte ar 5:0 pārspēja Zolitūdes ģimnāziju, 25. vidusskolu un Rīgas Centra humanitāro vidusskolu, kā arī, ielaižot vienīgos vārtus sacensību gaitā, ar 5:1 lika kapitulēt 96. vidusskolai.

Ar septiņiem izcīnītiem punktiem otrajā vietā finišēja Zolitūdes ģimnāzija, kas guva virsroku dueļos pret 25. vidusskolu (2:1) un Centra Humanitāro vidusskolu (5:0), kā arī cīnījās neizšķirti ar 96. vidusskolu (1:1). Savukārt pēdējā un 25. vidusskola savāca vienādu punktu skaitu (4), tādēļ trešās vietas noteikšanai nācās skatīties abu vienību savstarpējo dueli, kur uzvarētās spēles dēļ (2:1) priekšrocību ieguva 25. vidusskola, tādējādi nopelnot bronzas pozīciju.

Jau 25. aprīlī turpat 49. vidusskolas laukumā risināsies turnīrs 4.-5. klašu vienībām.

TURNĪRA REZULTĀTI

Sacensības organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF) un sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF).

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija