Jau 25. aprīlī Elektrum Olimpiskajā centrā tiks aizvadītas Rīgas skolu telpu futbola kausa izcīņas sezonas atbildīgākās un zīmīgākās spēles gan zēniem, gan meitenēm. Visas sezonas garumā komandu galvenais mērķis bija kļūt par skolu telpu futbola čempioniem un tieši šajā dienā, 25. aprīlī, komandām tiks dota fantastiska iespēja šo sapni īstenot.

Tikmēr 19. aprīļa pēcpusdienā Rīgas Purvciema vidusskolas sporta zālē aizritējušas četras Rīgas skolu telpu futbola kausa pusfināla spēles starp četrām zēnu un četrām meiteņu komandām. Skaidrs bija viens - komandas darīja visu no sevis atkārīgo, jo zaudējums nozīmētu kausa fināla nesasniegšanu un samierināšanos ar spēli par trešo vietu. Šo faktu apzinājusies katra komanda, tādēļ skatītājiem šajā dienā bija iespēja vērot spraigas un bezkompromisa spēles gan zēnu, gan arī meiteņu dueļos.

RĪGAS PURVCIEMA VIDUSSKOLA - RĪGAS 40. VIDUSSKOLA 

Pirmajā pusfinālā Purvciema un 40. vidusskolu duelī pārāki izrādījušies mājinieki, kuri pēc neveiksmīgi noslēgtā pirmā puslaika tomēr spējuši rehabilitēties un otrā puslaika ietvaros nokārtot sev ceļazīmi uz kausa finālu. Vispirms Purvciema vidusskola spēja divas reizes pēc kārtas iepriecināt savus fanus un gūt ātrus vārtus pirmā puslaika startā, bet tad pēc diviem identiskiem Vladislava Odiņa tālsitieniem Rīgas 40. vidusskola spēj atgriezt intrigu spēlē, panākot 2:2. Pēc kārtīgas Purvciema vidusskolas trenera runas starp puslaikiem Purvciema vidusskolēni spēja sadzirdēt trenera teikto un gūt četrus bezatbildes vārtus otrā puslaika laikā.

Spēles rezultāts 6:2 par labu Purvciema vidusskolai. Rīgas Purvciema vidusslas vārtu guvēji: Iļja Savčenkovs, Vladislavs Ciganiks (2), Artjoms Korotkevičs (2), Deniss Rogovs. Rīgas 40. vidusskolas vārtu guvēji: Vladislavs Odiņš (2).

RĪGAS 71. VIDUSSKOLA - RĪGAS DAUGAVGRĪVAS VIDUSSKOLA

Kausa meiteņu pirmājā pusfinālā teicamu sniegumu uzrāda 71. vidusskola, kura spējusi pievarēt Daugavgrīvas vidusskolnieces ar 4:1, garantējot sev vietu kausa finālā. Vērts piebilst, ka pašlaik 71. vidusskola nav zaudējusi nevienu spēli jau ar kausa pirmo posmu, un rodas interesants jautājums - vai meitenes no 71. vidusskolas spēs noslēgt turnīru bez rūgtās zaudējuma garšas?

Spēles rezultāts 4:1 par labu 71. vidusskolai. Rīgas 71. vidusskolas vārtu guvējas: Olga Zadorožņuka, Līna Kuzmina, Vasilisa Sadikova, Darija Nadvirņanska. Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas vārtu guvējas: Amanda Medvedeva.

RĪGAS TEHNISKĀ KOLEDŽA - RĪGAS 25. VIDUSSKOLA

Otrajā zēnu pusfinālā Tehniskās koledžas un 25. vidusskolas cīņā pārliecinošu sniegumu spējusi uzrādīt Tehniskās koledžas zēnu komanda, kura divos puslaikos guva 11 vārtus, tikmēr 25. vidusskola spēja atbidēt vien ar trim. Šo spēli interesanti bija pavērot arī no cita skatu punkta, jo savā starpā zobenus sakrustojuši arī divi rezultatīvākie kausa spēlētāji - Ņikita Žarovs (32 vārti) un Aigars Višņevskis (31 vārti). Pusfināla spēlei noslēdzoties, Ņikitam divi vārti, tikmēr Aigars nespēja atrast atslēgu no Tehniskās koledžas vārtiem, paliek bez vārtu guvumiem.

Spēles rezultāts 11:3 par labu Tehniskajai koledžai. Rīgas 25. vidusskolas vārtu guvēji: Mārtiņš Mende (2), Ričards Ozoliņš. Rīgas Tehniskās koledžas vārtu guvēji: Raivis Ķiršs (4), Ņikita Žarovs (2), Agnis Sirmais (2), Jānis Širokovs, Daniels Grinažuks.

RĪGAS 46. VIDUSSKOLA - RĪGAS 54. VIDUSSKOLA

Otrais meiteņu pusfināls starp 46. vidusskolu un 54. vidusskolu izvērtās par lielu pārsteigumu ikvienam kausa skatītājam. Komandas savā starpā paguva tikties jau pirmā posma apakšgrupā, kur pārliecinoši uzvarēt spējušas 46. vidusskolas meitenes ar 6:0, toties, izdarot pareizos secinājums un izanalizējot pretinieces, 54. vidusskolnieces kausa pusfinālā guva trīs vārtus un nodrošināj vietu finālā.

Spēles rezultāts 3:0 par labu 54. vidusskolai. Rīgas 54. vidusskolas vārtu guvējas: Diana Suvutra, Aļevtina Gutmane, Ērika Koridze.

Izšķirošo spēļu kalendārs trešdien, 25. aprīlī, Elektrum Olimpiskajā centrā:

  • 15:10 | Par 3./4. vietu | Rīgas Daugavgrīvas vidusskola - Rīgas 46. vidusskola / Meitenes
  • 16:00 | Par 3./4. vietu | Rīgas 40. vidusskola - Rīgas 25. vidusskola / Zēni
  • 16:50 | Fināls | Rīgas 71.vidusskola - Rīgas 54. vidusskola / Meitenes
  • 17:40 | Fināls | Rīgas Purvciema vidusskola - Rīgas Tehniskā koledža / Zēni

Noslēdzoties spēlēm, plkst. 18:40 norisināsies svinīgā apbalvošana, kur balvas tiks pasniegtas gan komandām, gan labākajiem turnīra spēlētājiem un arī faniem. Vērts pieminēt, kā plkst. 14:00 ikvienam telpu futbola cienītājam būs lieliska iespēja vērot Rīgas skolu telpu futbola labākos spēlētājus darbībā atklātajā treniņā ar Portugāles telpu futbola izlases galveno treneri.

Turnīru organizē Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA), Ghetto Games un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvalde. Rīgas skolu telpu futbola kauss norisinās sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF), Rīgas Futbola federāciju (RFF), Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu RISEBA, NIKE un LTFA Virslīgas un 1. līgas atzītākajiem specialistiem jeb mentoriem.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas skolu telpu futbola kausa organizatori