Trešdien, 18. aprīlī, sporta preču veikalā Komanda preses konferencē tika prezentēta jaunā Komanda.lv 1. līgas čempionāta sezona. Pirmās turnīra spēles tiks aizvadītas 21. un 22. aprīlī Daugavpilī, Tukumā, Rēzeknē un Rīgā.

Jaunās sezonas turnīra sauklis ir #manakomanda. Tā aktīvākais lietotājs, savos sociālo tīklu kontos ilustrējot notikumus no turnīra spēlēm, sezonas beigās tiks pie pārsteiguma balvām no Latvijas Futbola federācijas (LFF) un veikala Komanda.

Sezonas atklāšanas mača gods uzticēts spēlei Daugavpilī, kad 21. aprīlī plkst. 14:00 stadionā Celtnieks spēkiem mērosies vietējā BFC Daugavpils/Progress komanda un sacensību jaunpienācēji SK Super Nova. Šo spēli, kas notiks turnīra atklāšanas svētku gaisotnē, tiešraidē pārraidīs Sportacentrs.com.

"Sezonu sāk 12 komandas, starp kurām ir divas jaunpienācējas – stabilas futbola organizācijas, kas turnīram noteikti būs tikai ieguvums. Mūsu pērnajiem čempioniem no Valmieras vēlam veiksmi jau Virslīgas komandu konkurencē," preses konferencē pauda LFF Sacensību nodaļas vadītājs Arturs Gaidels. "Šogad ir nedaudz mainījusies turnīra izspēles kārtība, kad pēc diviem apļiem sekos papildus spēles labāko četriniekam. Mēs ceram, ka tas tikai palielinās intrigu, interesi un uzmanību sezonas izšķirošajiem notikumiem. Tāpat arī vadošajām komandām vēl trīs augstas spriedzes mači būs tikai ieguvums, bet starp Virslīgas un 1. līgas sezonas beigām nebūs pauzes, kas ir svarīgs faktors pārspēļu sakarā. Jaunajā sezonā sadarbībā ar Sportacentrs.com plānojam translēt katras čempionāta kārtas centrālo spēli. Jūtam, ka interese par 1. līgu ar katru gadu aug. Tas ir iespējams, arī pateicoties mūsu draugiem no Komanda veikala, kuri sacensību attīstībā iegulda visu savu sirdi un dvēseli. Novēlu komandām realizēt savus mērķus!"

"Liels prieks jau trešo gadu jauno sezonu ievadīt ar prezentācijas pasākumu. Čempionāta komandas laukumā varēs doties ar šābrīža labākajām futbola bumbām Adidas Telstar, kas ir arī gaidāmā Pasaules kausa izcīņas finālturnīra oficiālā spēles bumba," atklāja veikala Komanda projektu vadītājs Oskars Sijāts. "Liels prieks, ka jaunajā sezonā varam lepoties ar saviem profiliem sociālajos tīklos, kas vēlreiz apliecina šī turnīra izaugsmi. Īpašu uzmanību pievērsīsim kārtu centrālajiem mačiem, kuros šosezon noteiksim spēles labāko futbolistu jeb Man of the Match. Arī šogad aicināsim līdzjutējus piedalīties katra mēneša labākā turnīra spēlētāja noteikšanā un piedāvāsim gan katra mēneša, gan visas sezonas simboliskās izlases. Novēlu visiem izdevušos sezonu!"

Sekojot pagājušā gada praksei, sezonas izskaņā tiks īpaši izcelti aktīvākie un veiksmīgākie klubi līdzjutēju piesaistīšanā, spēļu organizēšanā un sociālo tīklu izmantošanā, tiem tiekot pie daļas no veikala Komanda piedāvātā motivācijas balvu fonda.

Gaidāmajā sezonā čempionātā startēs 12 vienības. Kopīgā komandā apvienojušies BFC Daugavpils un FK Progress klubi, kas sacensībās startēs ar nosaukumu FC Daugavpils/Progress, kā arī turnīra rindas papildinājuši divi jaunpienācēji no pērnās sezonas 2. līgas čempionāta finālturnīra dalībnieku vidus – SK Super Nova un Balvu Sporta centrs.

Regulārā čempionāta 22 kārtas noslēgsies oktobra beigās, bet pēc tam norisināsies otrā posma spēles, kuru ietvaros pa trim savstarpējiem mačiem aizvadīs regulārā čempionāta četras spēcīgākās komandas, ņemot līdzi pirmajā posmā iekrātos punktus. Turnīra uzvarētāji iegūst tiesības 2019. gadā piedalīties SynotTip Virslīgas čempionātā, bet otrās vietas ieguvēji par šādu iespēju aizvadīs divas pārspēles ar Virslīgas priekšpēdējās vietas īpašniekiem.

Par godu jaunajai sezonai turnīrs ieguvis individuālas satura lapas sociālos tīklos Facebook un Instagram.

Par valsts otrās spēcīgākās futbola līgas titulsponsoru veikals Komanda kļuva 2015. gada martā. Ciešā LFF un veikala Komanda sadarbībā aizvadītas trīs sezonas, kuru laikā sperti būtiski soļi sacensību imidža un atspoguļošanas veicināšanā, kā arī turnīra dalībniekiem piedāvāto attīstības un atbalsta iespēju nodrošināšanā. Pēc abpusējās sadarbības līguma pagarināšanas veikals Komanda arī 2018. un 2019. gada sezonās būs Komanda.lv 1. līgas čempionāta titulsponsors.