Svētdien, 15. aprīlī, ar finālu un spēli par trešo vietu Rīgā noslēdzās Mercure Rīga kausa izcīņas pirmais turnīrs, kurā šogad startēja 1. līgas čempionāta klubi. Abās spēlēs pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, tāpēc uzvarētājs tika noteikts pēcspēles sitienu sērijā.

Par turnīra pirmo uzvarētāju kļuva galvenā trenera Jurģa Kalna vadītā SK Super Nova komanda, kas aizraujošā un notikumiem bagātā finālā pārspēja RTU FC/Skonto Academy futbolistus. Pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 1:1. Rezultātu jau otrajā minūtē atklāja RTU FC/Skonto Academy komandas gruzīņu leģionārs Giorgi Gogolašvili, bet 17. minūtē SK Super Nova rindās ar precīzu tālsitienu izcēlās japāņu spēlētājs Šuma Nagamatsu. Pēcspēles sitienu sērijā par galveno varoni kļuva vārtsargs Vjačeslavs Serdcevs, kurš beigās arī tika atzīts par spēles labāko futbolistu.

Par trešās vietas ieguvējiem kļuva galvenā trenera Artūra Zakreševska vadītā JDFS Alberts komanda, kas pēcspēles sitienu sērijā Rīgas 49. vidusskolas stadionā pārspēja BFC Daugavpils/Progress komandu. Pamatlaiks noslēdzās bez gūtajiem vārtiem. Arī šajā mačā sevi no labākās puses apliecināja vārtsargs, tādējādi mača labākā spēlētāja godu izpelnījās JDFS Alberts vārtu vīrs Dagnis Sausais.

Mercure Rīga kausa izcīņa tika organizēta ar mērķi nodrošināt Latvijas 1. līgas futbola čempionāta klubiem kvalitatīvu pirmssezonas sagatavošanās procesu un savstarpēju pārbaudes spēļu aizvadīšanas iespēju. Turnīrs, kas tika rīkots ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) konceptuālu atbalstu, startēja 9. martā un noslēdzās neilgi pirms Komanda.lv 1. līgas regulārā čempionāta sākuma. Visu spēļu tiešraides tika nodrošinātas portālā Sportacentrs.com.

Turnīra rezultāti, spēļu pilnās fotogalerijas un video apskati atrodami ŠEIT.

---

Informāciju sagatavoja:
Mercure Rīga kauss