Latvijas atklātā veterānu futbola čempionāta pirmajā jaunās sezonas posmā uzvaru svinēja Daugavpils komanda, tādējādi ar panākumu sākot čempionu titula aizstāvēšanu. Kopumā 14. aprīlī Jēkabpils Valsts ģimnāzijas laukumā notikušajā Georga Šlezina piemiņas turnīrā piedalījās deviņas komandas.

Sacensību A apakšgrupā sevi vislabāk apliecināja Carnikava, kas četros mačos izcīnīja trīs uzvaras un reizi nospēlēja neizšķirti – 0:0 ar Jēkabpils komandu. Ar diviem panākumiem un vienu neizšķirtu otrajā vietā šajā grupā ierindojās Rēzekne, tūdaļ aiz sevis atstājot laukuma saimniekus. Vērts izcelt, ka gan šīs grupas, gan visa posma kopvērtējuma pēdējā vietā palika Sportima komanda, kas šogad kļuva par Latvijas telpu futbola čempionāta veterāniem uzvarētāju.

Tikmēr B apakšgrupā pirmās divas vietas ieņēma Daugavpils un Jūrmala, kas trīs mačos iekrāja pa septiņiem punktiem, savstarpējā spēlē cīnoties neizšķirti 0:0.

Pusfinālā pie pārliecinošas uzvaras tika Daugavpils, kas pārspēja Rēzekne komandu ar 4:0, kamēr Carnikava un Jūrmala pēc bezvārtu neizšķirta 0:0 uzvarētāju noskaidroja pēcspēles sitienu sērijā, kurā ar 2:1 pārāki bija jūrmalnieki.

Carnikavas pārstāvji pēc veiksmīga turnīra ievada piekāpās arī mačā par trešo vietu, ar 1:4 atzīstot rēzekniešu pārākumu. Uzvarētāju sastāvā šajā mačā divus vārtus guva Andris Vaikulis, bet pa vienai reizei izcēlās Genādijs Obžins un Vladislavs Ļeonovs, kamēr carnikaviešu sastāvā vienīgos vārtus guva Igors Makarovskis.

Tikmēr finālā Daugavpils komandai pietika ar vieniem Aleksandra Isakova gūtajiem vārtiem, lai nodrošinātu panākumu pār Jūrmala vienību ar rezultātu 1:0.

Nākamais čempionāta posms notiks 12. maijā Balvos.

Kopumā sezonas garumā paredzētas 12 sacensības, kuras uzņem laukumi Jēkabpilī, Balvos, Kauguros Aizkrauklē, Rēzeknē, Rīgā, Žagarē (Lietuva), Carnikavā, Limbažos, Daugavpilī un Ogrē. Šādu turnīru sēriju veterāniem Latvijas Futbola federācija (LFF) organizē ceturto gadu pēc kārtas. Atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas arī Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.

Iepriekšējos trīs gados par turnīra čempioni kļuvusi Daugavpils komanda. Labāko trijniekā trīs reizes bijusi Carnikava, bet divas – Sportima vienība. Vienreiz medaļnieku pulkā iekļuvusi Jūrmala.