6. aprīļa pēcpusdienā, noslēdzoties pēdējām trešā posma apakšgrupu spēlēm, tiek noslēgta arī Rīgas skolu telpu futbola kausa apakšgrupu izspēle, kas liecina, ka ir pietuvojusies kausa izslēgšanas posma stadija. Pirms tiek atklāti ceturdaļfinālisti un to pāru salikums, ir vērts atskatīties uz sasniegtajiem rezultātiem katrā no apakšgrupām. Bet par vienu interesantu faktu gan nav iespējams noklusēt - no pagājušā gada sezonas ceturdaļfinālistiem zēnu konkurencē vien viena komanda šogad spējusi atkārot šo sasniegumu, savukārt atlikušās šī gada kausa komandas Play-off stadijā atrodas pirmo reizi.

Tāpat ne mazāk interesantas un aizraujošas spēles tika piedzīvotas meiteņu konkurencē, kur noslēdzies pirmais posms - 21 spēles ietvaros tika gūti 131 vārti.

TREŠĀ POSMA ZĒNU C APAKŠGRUPA:

Trešā posma starts tika dots 28. martā Rīgas Purvciema vidusskolā ar klusībā dēvētās nāves grupas spēlēm. Un ne velti, jo iepriekšējā gada čempioni (Rīnūžu vidusskola), sudraba medaļnieki (Purvciema vidusskola) un ceturtās vietas ieguvēja (49. vidusskola) tiekas vienas grupas ietvaros, kas nozīmējā vienu - būs iespēja redzēt iepriekšējā gada Play-off stadijas revanšus. Un revanši tiešām bija, jo tika aizvadītas četras azartiskas, sīvas un bezkompromisa spēles, kura rezultātā bija skaidrs viens - Rīgas skolu telpu futbola kausam būs jauns čempions!

Rīgas Purvciema vidusskola ir vienīgā komanda no iepriekšējā gada ceturdaļfinālistiem, kura šo sniegumu spējusi atkārtot arī šogad, turklāt noslēdzot trešā posma apakšgrupu pirmās vietas pozīcijā ar divām uzvarām un neizšķirtu. Grupas otro vietu patīkamā pārsteigumā ar fantastisku spēli iegūst Rīgas 53. vidusskola, kura vēl pagājušajā gadā nespēja pievarēt pirmā posma stadiju, bet šogad melnā zirdziņa lomā nokļūst izslēgšanas kārtas ceturdaļfinālos. Turnīrs noslēdzies 49. un Rīnūžu vidusskolām. Mazliet veiksmīgāka šoreiz Rīgas 49. vidusskola, kurai trešā vieta apakšgrupā, kamēr ceturtā vieta pagājušā gada kausa čempioniem.

TREŠĀ POSMA ZĒNU A APAKŠGRUPA:

29. marta pēcpusdienā ceļš veda uz Rīgas Zolitūdes ģimnāziju, kur četru komandu konkurencē tika noskaidrotas vēl divas izslēgšanas spēļu dalībnieces. Tika noskaidrots, ka grupas nepārspētākā komanda izrādījusies mājinieku Zolitūdes ģimnāzija, kura trīs spēlēs spējusi atzīmēties ar divām uzvarām un vienu neizšķirtu, kas nodrošina pietiekamu punktu skaitu, lai ierindotos grupas pirmajā pozīcijā. Apakšgrupas otro pozīciju un vietu zem ceturdaļfināla saules nodrošina arī Rīgas 51. vidusskola, kurai šajā stadijā zaudējums Zolitūdes ģimnāzistiem un divas pārliecinošas (4:3 un 8:3) uzvaras pār grupas trešo un ceturto vietu.

Trešā vieta grupā Rīgas Klasiskai ģimnāzijai ar vienas uzvaras un divu zaudējumu pieredzi, tikmēr ceturtā vieta Rīgas 95. vidusskolai, kurai šoreiz gaužām nesekmīgs sniegums trešā posma stadijā ar trim zaudējumiem trijās spēlēs. Neskatoties uz to, ka turnīrs ir šīm divām komandām noslēdzies, neaizmirsīsim, ka dalību kausā apstiprināja 62 zēnu komandas, un vien 16 labākajām no tām bija iespēja pārbaudīt savus spēkus trešajā posmā.

TREŠĀ POSMA ZĒNU B APAKŠGRUPA:

4. aprīļa spēļu dienā komandām izdevās pakutināt nervus ne vien sev, bet arī faniem un treneriem, jo, raugoties uz grupas tabulu, trim komandām vienāds punktu skaits. Divas komandas spēj uzelpot, jo, pateicoties savstarpējo spēļu rezultātiem un vārtu starpībai, komandām ir pietiekoši, lai izkļūtu no grupas.

Rīgas 71. vidusskola, 1. ģimnāzija un Tehniskā koledža izcīna pa septiņiem punktiem turnīra tabulā (katrai pa vienam zaudējumam un divām uzvarām). Pateicoties savstarpējo spēļu rezultātiem un pozitīvai vārtu bilancei +4, Rīgas Tehniskā koledža spēj izcīnīt B apakšgrupas pirmo vietu, atstājot aiz muguras Rīgas 71. vidusskolu, kurai vārtu bilances rādītājs +1, bet 1. ģimnāzijai neitrāls rādītājs, kas ģimnāzistus ierindo grupas trešajā vietā, liedzot tiem turpmāku dalību kausā. Grupas ceturtā vieta šīs dienas mājiniekiem - 84. vidusskolai -, kurai trīs zaudējumu pieredze, bet godam aizvadīta debijas sezona Rīgas skolu telpu futbola kausā.

TREŠĀ POSMA ZĒNU D APAKŠGRUPA:

Noslēgt turnīra trešo posmu devāmies uz Rīgas 89. vidusskolu, kur četru spēļu summā noskaidroti gan D apakšgrupas divi meistari, gan visi izslēgšanas posma ceturdaļfinālisti. Par D apakšgrupas absolūto un neuzvarēto līderi kļuvusi Rīgas 25. vidusskola, kura, pārbaucot pāri saviem pretiniekiem, trīs spēļu kopsummā gūst 16 un ielaiž vien četrus vārtus. Otrā vieta un viens vienīgs zaudējums ar 0:4 pret grupas līderi tiek Rīgas 40. vidusskolai, kas atlikušajās divās spēlēs spēja pārliecinoši (5:2, 3:0) uzvarēt un pierādīt sevis pelnīto vietu Play-off stadijā.

Dalība turnīrā beigusies Hanzas (ceturtā vieta) un 89. (trešā vieta) vidusskolām, kuras šīs sezonas laikā spēja rast fantastisku spēļu atmosfēru gan uz laukuma, gan ārpus tā.

Zēni ceturtdaļfinālus aizvadīs šo trešdien, 11. aprīlī, Rīgas Purvciema vidusskolā:

  • 14:00 | Rīgas Purvciema vidusskola - Rīgas 71. vidusskola
  • 15:00 | Rīgas 25. vidusskola - Rīgas 51. vidusskola
  • 16:00 | Rīgas Zolitūdes ģimnāzija - Rīgas 40. vidusskola
  • 17:00 | Rīgas Tehniskā koledža - Rīgas 53. vidusskola

MEITENES RĀDA ELEGANCI UN KLASI TELPU FUTBOLA LAUKUMĀ

Ne mazāk interesantas un aizraujošas spēles tika piedzīvotas desmit meiteņu komandu konkurencē, kur noskaidrotas astoņas komandas, kas nākamnedēļ aizvadīs ceturdaļfināla spēles. Vērts pieminēt, ka B apakšgrupā sešu komandu vietā vien četras komandas pieņēma izaicinājumu pacīnīties par Rīgas skolu telpu futbola kausa godalgām.

MEITEŅU A APAKŠGRUPA:

Fantastisku sniegumu spējusi uzrādīt 71. vidusskolas meiteņu komanda, kas piecu spēļu ietvaros paguvusi gūt 41 vārtus, ielaižot vien vienus. Konkurenci spējušas izrādīt vien meitenes no Valsts vācu ğimnāzijas, kuras izcīnijušas neizšķirtu ar rezultātu 1:1 pret iepriekšminētajām 71. vidusskolniecēm.

Pateicoties 71. vidusskolas pozitīvai vārtu bilancei +40, septiņdesmitpirmās ieņem grupas neapstrīdamu pirmo vietu, atstājot otrajā vietā vācu ğimnāzistes. Trešā vieta apakšgrupā tiek Daugavgrīvas vidusskolas meitenēm, kuras, piekāpjoties abām apakšgrupas līderēm, bet uzvarot atlikušās pretinieces, spēj nodrošināt sev vietu starp labākajām nākamajā kārtā. A apakšgrupas ceturtā vieta un ceļš uz kausa ceturdaļfināliem pienākas Rīgas 40. vidusskolniecēm, kurām, pateicoties divām uzvarām (3:1, 4:1), ir pietiekošs punktu skaits, lai apsteigtu grupas piektās un sestās vietas.

Ārpus kausa ceturdaļfināliem no A apakšgrupas paliek 22. un Purvciema vidusskolnieces. Purvciema vidusskolas meiteņu komanda, pateicoties uzvarai pār 22. vidusskolu, ieņem apakšgrupas piekto vietu, tikmēr 22. vidusskola ar piecu zaudēto spēļu bagāžu ierindojas grupas sestajā vietā.

MEITEŅU B APAKŠGRUPA:

Grupas četras komandas pirms apakšgrupu spēļu sākuma jau nodrošināja vietu ceturdaļfinālos, tāpēc meitenēm atlika vien nokārtot formalitātes un precizēt vietu sadalījumu apakšgrupā.

B apakšgrupas neuzvarētā meiteņu vienība izrādījusies Rīgas 46. vidusskolas ietērpā, kuras spējušas trīs spēļu uzvarās gūt 18 vārtus, ielaist tikai trīs un nopelnīt grupas pirmo vietu. Tikmēr grupas otrā, trešā un ceturtā vieta spējušas nopelnīt vienādu piecu punktu sniegumu, kas liek ķerties pie kalkulatora un rēķināt vārtu starpību starp šīm komandām. Pateicoties pozitīvai +3 vārtu bilancei, Rīgas 21. vidusskola otrajā vietā, kamēr trešā vieta 54. vidusskolai ar -6 un ceturtā vieta Rīnūžu vidusskolai ar -12 vārtu bilancēm.

Meiteņu ceturtdaļfinālus aizvadīs pirmdien, 16. aprīlī, Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā:

  • 14:30 | Rīgas Valsts vācu ģimnāzija - Rīgas 54. vidusskola
  • 15:30 | Rīgas Rīnūžu vidusskola - Rīgas 71. vidusskola
  • 16:30 | Rīgas 46. vidusskola - Rīgas 40. vidusskola
  • 17:30 | Rīgas Daugavgrīvas vidusskola - Rīgas 21. vidusskola

Ar izslēgšanas kārtas papildus informāciju var iepazīties Rīgas skolu telpu futbola kausa Facebook lapā, kur katru dienu tiek atspoguļotas kausa gaitas gan fotoattēlos, gan video atskatos, kā arī rakstos par katru spēļu dienu.

Turnīru organizē Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA), Ghetto Games un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvalde. Rīgas skolu telpu futbola kauss norisinās sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF), Rīgas Futbola federāciju (RFF), autoskolu Credo Autoprieks, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu RISEBANIKE un LTFA Virslīgas un 1. līgas atzītākajiem specialistiem jeb mentoriem.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas skolu telpu futbola kausa organizatori