Latvijas telpu futbola svētkos 25. martā tika aizvadīts Latvijas jaunatnes telpu futbola čempionāta 2001. gadā dzimušajiem ceturtais posms, kurā triumfēja SK Kengaroos/TFK Salaspils komanda, plūcot uzvaras laurus arī kopvērtējumā. Tajā pašā dienā notika arī Latvijas jaunatnes telpu futbola čempionāta 2005. gadā dzimušajiem finālposms, kur par spēcīgāko kļuva SK Amber/Rēzeknes BJSS.

2001. DZIMŠANAS GADA SACENSĪBAS:

Ceturtā komandu tikšanās reize norisinājās Elektrum Olimpiskajā centrā, un tajā savā starpā sacentās visas četras čempionāta komandas – SK Kengaroos/TFK Salaspils, SK Super Nova (Sigulda), TFK Rēzekne Juniors un FC Riga United.

Finālposmā tika aizvadītas interesantas cīņas, un vietu sadalījums nebija skaidrs līdz pat pēdējām spēles sekundēm. Posma uzvarētāja SK Kengaroos/TFK Salaspils guva divas uzvaras un vienu neizšķirtu. Izcīnītais neizšķirts ar rezultātu 2:2 čempionāta pēdējā spēlē pret TFK Rēzekne Juniors nodrošināja salaspiliešiem uzvaru gan sezonas pēdējā posmā, gan čempionātā kopumā. Gūstot pārliecinošas uzvaras pār Rēzeknes (7:2) un Rīgas (8:0) vienībām, otro vietu izcīnīja SK Super Nova, kas ieguva otro vietu arī kopvērtējumā. TFK Rēzekne Juniors uzvara pār FC Riga United un neizšķirts pret čempionāta uzvarētājiem ļāva nodrošināt sev trešo vietu finālsacensībās un čempionātā kopumā. Piedzīvojot zaudējumus visās trīs posma spēlēs, ceturtajā vietā ierindojās FC Riga United, kas arī sezonu noslēdza ceturtajā pozīcijā.

Kā jau ierasts, pēc posma tika apbalvotas ne tikai labākās komandas, bet arī labākie spēlētāji un treneris. Šajā posmā balvas tika piešķirtas par sniegumu visa čempionāta laikā. Par turnīra labāko vārtsargu tika atzīts Raivo Voivods (SK Kengaroos/TFK Salaspils), bet par labāko spēlētāju – Makars Siņakovs (SK Kengaroos/TFK Salaspils). Visbiežāk pārspējot pretinieku vārtsargus, par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva SK Kengaroos/TFK Salaspils pārstāvis Artjoms Kozlovskis, bet TFK Rēzekne Juniors treneris Vitālijs Voskāns kļuva par labāko čempionāta treneri.

Kā jau ziņots, 2017./2018. gada sezonā pirmoreiz norisinājās Latvijas jaunatnes telpu futbola čempionāts 2001. gadā dzimušajiem spēlētājiem, kurā piedalījās četras komandas. Sacensību laikā tika aizvadīti četri posmi, kuros komandas visos turnīra etapos tikās katra ar katru.

REZULTĀTI, FOTO UN VIDEO

2005. DZIMŠANAS GADA SACENSĪBAS:

Čempionāta finālkārta tika aizvadīta Latvijas telpu futbola svētku ietvaros Elektrum Olimpiskajā centrā, kur divos pusfinālos un sacensību noslēgumā arī finālos tikās SK Amber/Rēzeknes BJSS, SK Kengaroos/TFK Salaspils, TFS Nikars-Vanagi (Rīga) un FC Nikers (Kuldīga).

Pusfināla spēlē starp SK Kengaroos/TFK Salaspils un SK Amber/Rēzeknes BJSS līdzvērtīgā cīņā uzvaru ar rezultātu 5:3 izcīnīja rēzeknieši, kas ļāva tiem kvalificēties čempionāta finālam. Savukārt otrajā pusfinālā saspringtā spēlē, kas noslēdzās ar rezultātu 6:3, vietu finālā nodrošināja TFS Nikars-Vanagi, kas pārspēja FC Nikers.

Aizraujošā spēlē par Latvijas telpu futbola čempionāta 2005. gadā dzimušajiem trešo vietu, noslēdzoties pamatlaikam, uz  tablo rezultāts rādīja 3:3, tomēr pēcspēles sitienos labāki izrādījās Salaspils pārstāvji. Tikmēr spēlē par čempionu titulu uzvaras laurus plūca SK Amber/Rēzeknes BJSS, kas ar rezultātu 3:1 pārspēja TFS Nikars-Vanagi komandu, tādējādi nodrošinot sev pirmo vietu turnīrā.

Noslēdzoties čempionātam, tika apbalvotas ne tikai komandas, bet arī pasniegtas balvas vērtīgākajiem spēlētājiem un trenerim. Par čempionāta labāko vārtsargu tika atzīts FC Nikers pārstāvis Krišjānis Mikāls, bet par labāko spēlētāju – Toms Evertovskis (TFS Nikars-Vanagi). Visbiežāk pretinieku vārtsargus sarūgtināja SK Amber/Rēzeknes BJSS spēlētājs Lukass Mackevičs, kļūstot par turnīra labāko vārtu guvēju, savukārt par labāko treneri tika atzīts SK Kengaroos/TFK Salaspils pārstāvis Georgijs Benskis.

Kā jau ziņots, Latvijas jaunatnes telpu futbola čempionāts 2005. gadā dzimušajiem tika aizvadīts piecos posmos, no kuriem katra komanda piedalījās četros. Katrā posmā tika izspēlēts apļa turnīrs, kurā komandas tikās katra ar katru. Turnīrā, kas šogad norisinājās pirmo reizi, piedalījās astoņas komandas. Bez finālā iekļuvušajām komandām turnīrā piedalījās arī TFK Rēzekne, FK Ādaži/ĀBJSS, FC Gauja un FK Nīca.

REZULTĀTI, FOTO UN VIDEO

---

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija