Latvijas telpu futbola svētkos 25.martā dienas noslēgumā tika aizvadītas Latvijas XXVIII Universiādes telpu futbolā finālspēles. Par šīs sezonas uzvarētājiem kļuva Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) studenti.

Starp četrām labākajām augstskolu komandām bija iekļuvušas Transporta un sakaru institūts (TSI), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) un Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU).

Spēlē par trešo vietu tikās TSI un RSU studenti. Par labākiem šajā reizē izrādījās RSU studenti, ar rezultātu 9:3 uzvarot savus konkurentus. Pa diviem vārtiem uzvarētāju rindās guva Marks Puhaļskis un Andrejs Kravčenkovs, savukārt pretinieku komandā divas reizes izcēlās Maksims Neverovskis.

 Video | Spēle par 3./4. vietu

Latvijas XXVIII Universiādes telpu futbolā pēdējā spēlē tikās LSPA un LLU studenti. Noslēdzoties cīņai, tika noskaidrots, ka par čempioniem studentu turnīrā kļuvuši LSPA jaunieši, kas apspēlēja pretiniekus ar 5:0. Uzvaru LSPA rindās kaldināja Krista Krūmiņa divi gūtie vārti, kā arī Jāņa Apsīša, Ulvja Bērziņa un Mārtiņa Remesa precīzie raidījumi pretinieku vārtos.

 Video | Spēle par 1./2. vietu

Noslēdzoties turnīram, vairākās nominācijās tika apbalvoti arī spēlētāji un treneris. Par labāko Universiādes vārtsargu tika atzīts LSPA pārstāvis Artjoms Križanovskis, bet par labāko spēlētāju - viņa komandas biedrs Jurģis Zumbergs. Ar 16 gūtiem vārtiem izcēlās Maksims Neverovskis (TSI), kam likumsakarīgi tika arī rezultatīvākā spēlētāja gods, savukārt par sezonas labāko treneri tika atzīts Kristaps Slaidiņš (LSPA).

2017./2018. gada sezonā Universiādē piedalījās 12 komandas, kas piecos posmos noskaidroja uzvarētāju. Šajā gadā starp studentu turnīra dalībniecēm bija arī tādas komandas kā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Latvijas Universitāte, Informāciju sistēmu menedžmenta augstskola, Biznesa, mākslas un tehnoloģijas augstskolas RISEBA, Nacionālā aizsardzības akadēmija, Banku augstskola, Rīgas Tehniskā universitāte un Daugavpils Universitāte.

Atgādinām, ka 2016./2017. gada sezonā Latvijas Universiādē telpu futbolā piedalījās deviņas Latvijas augstākās izglītības iestādes, starp kurām par čempioniem kļuva ISMA, aiz sevis atstājot TSI un RSU.

---

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija