Aizvadītajā nedēļā – 29. martā – Rīgas domes telpās notika Rīgas Futbola federācijas (RFF) biedru kopsapulce jeb kongress, kurā par jauno prezidentu tika ievēlēts līdzšinējais izpilddirektors Eduards Borisevičs, tādējādi nomainot amatā iepriekšējo šīs vietas izpildītāju Juri Keišu.

Kongresā piedalījās 26 no 37 RFF biedriem, Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadība ar ģenerālsekretāru Jāni Mežecki, izpilddirektoru Edgaru Pukinsku un sporta direktoru Daini Kazakeviču, kā arī visi trīs kandidāti aprīļa beigās gaidāmajām LFF prezidenta vēlēšanām – Kaspars Gorkšs, Krišjānis Kļaviņš un Vadims Ļašenko.

Pasākuma ievadā ar ziņojumu par prezidenta un valdes darbu, kā arī atskatu uz biedrības paveikto desmit gadu laikā uzstājās J. Keišs, kam sekoja revīzijas komisijas priekšsēdētājas Maigas Dalbiņas sagatavotais ziņojums un aizvadītā gada pārskata apstiprināšana.

Pēcāk ar savu vīziju un plāniem par RFF nākotnes darbību uzstājās prezidenta amata kandidāts E. Borisevičs, uzsverot, ka plāno pieturēties pie pašreizējā organizācijas attīstības modeļa.

"Kā Rīgas Futbola federācijas prezidents turpināšu to futbola attīstības kursu, ko mūsu kolektīvs uzņēma pēdējos gados. Tikai kopā ar Latvijas galvaspilsētas futbola sabiedrību mēs varam jau tuvākajos gados panākt spēles uzplaukumu ne tikai Rīgā, bet arī visā valstī," uzsvēra E. Borisevičs.

Kopā ar jauno prezidentu tika ievēlēti arī četri viņa virzītie valdes locekļi – Maksims Tolstojs, Kaspars Lakševics, Haralds Gudermanis un Imants Bleidelis.

Kongresa noslēgumā J. Keišs, M. Dalbiņa un Ādolfs Supe saņēma no jaunievēlētā prezidenta rokām īpašu ordeni Par nozīmīgu ieguldījumu Rīgas futbola attīstībā, kā arī uzstājās visi trīs LFF prezidenta amata kandidāti, bet pēc RFF biedru kopsapulces slēgšanas pasākuma dalībnieki turpināja pārspriest dažādus ar Rīgas un Latvijas futbola dzīvi saistītus jautājumus jau neformālā gaisotnē.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija