1. aprīlī startējis 2018. gada Rīgas pilsētas jaunatnes čempionāts, kuru organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi un Latvijas Futbola federāciju (LFF). Čempionāts, kā ierasts, risināsies četrās vecuma grupās līdz jūnija beigām, kur U-10, U-11 un U-12 A apakšgrupu dalībnieces cīnīsies par medaļām un kvalifikāciju uz Latvijas finālsacensībām vasaras beigās.

Kopumā šajā sezonā startēs 118 komandas, RFF un LFF biedri, kas ir par deviņām vairāk nekā pērn.

U-9 jeb 2009. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupu pārstāvēs 32 komandas, no kurām 11 startēs A grupā, bet 21 vienība - B-1, B-2 un B-3 grupās.

Kopumā 33 Rīgas topošo futbola talantu pārstāvēto klubu vienības startēs U-10 jeb 2008. gadā dzimušo spēlētāju vecuma kategorijā, kur A grupas turnīrā piedalīsies desmit vienības, bet B-1, B-2 un B-3 apakšgrupās spēkus pārbaudīs kopumā 23 dalībnieces.

33 dalībnieces pieteikušās arī Latvijas galvaspilsētas jaunatnes čempionāta U-11 jeb 2007. gadā dzimušo spēlētāju sacensībām. 15 A grupas dalībnieces sadalītas divās apakšgrupās (A-1 un A-2), pēc sacensību pirmā posma aizvadīšanas līdz 10. jūnijam izšķirošajai stadijai kvalificējoties pa trim labākajām A-1 un A-2 grupu komandām, kas, ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus, aizvadīs spēles ar pretējās grupas trīs labākajām komandām, tādējādi noskaidrojot trīs labākās komandas.

Tikmēr vecākajā jeb U-12 grupā (2006. gadā dzimušie futbolisti) spēkus samēros 24 vienības – pa 12 A un B grupās.

Sacensības notiks Rīgas futbola laukumos pēc klubu izstrādāta un RFF apstiprināta kalendāra laika periodā līdz 30. jūnijam. Spēles ilgums U-12 vecuma A grupā paredzēts 2x25 minūšu apjomā, U-12 B grupas, kā arī U-11 un U-10 sacensībās mači ilgs 2x20 minūtes, bet U-9 cīņās komandas spēlēs pa 2x15 minūtēm.

Klubiem, kuriem vienā vecuma grupā ir komandas A un B grupās, ir tiesības pieteikt katrai B grupas spēlei no A grupas divus spēlētājus, kuriem B grupas spēles protokolā jābūt atzīmētiem ar burtu "A". Savukārt, ja vienā apakšgrupā ir divas vai vairāk viena kluba komandas, to savstarpējās spēles jāaizvada līdz trešajai kārtai un ne vēlāk par 5. maiju.

U-10, U-11 un U-12 A apakšgrupu pirmās trīs komandas tiks apbalvotas ar kausiem un medaļām, kā arī iegūs tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas fināla sacensībās vasaras sezonas noslēgumā.

Līdzīgi kā iepriekš, U-9 vecuma grupā vietu sadale nenotiks. Pēc līdzīga principa šogad sacensības risināsies arī visu pārējo vecumu B grupās.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija