Mācības turpina Latvijas vēsturē pirmais B-UEFA Futsal treneru kursu sasaukums, kurā savas telpu futbola treneru iemaņas slīpē 13 speciālisti. Aprīļa izskaņā viņi aizvadīja bagātīgu prakses nodarbību dienu, kuru pārraudzīja Latvijas čempionvienību FK Nikars vadošais portugāļu speciālists un bijušais Portugāles telpu futbola izlases galvenais treneris Orlando Duarte.

Nodarbību centrā bija dažādi taktiskie elementi situācijās 1:1:1:2 un 1:1:3. Pirmajā prakses sesijā instruktors pats vadīja aizsardzības taktiskās darbības, bet otrajā praksi vadīja studenti, kopā ar instruktoru meklējot optimālākos risinājumus.

Papildus taktikai šajā dienā uzstājās arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpu futbola instruktors Aleksandrs Dibrivnijs, kurš runāja par mikrocikla plānošanu sacensību periodā.

"Bija ļoti interesanti piedalīties Orlando Duartes lekcijā, kas ļāva strukturēt esošo pieredzi un iegūt jaunas zināšanas par taktiku, pielietojot presingu telpu futbolā. Orlando Duarte ar vienkāršiem vārdiem un saprotamām shēmām lieliski pasniedza sarežģītu taktiku. Apguvu daudz jaunu lietu, kas noderēs turpmākajā darbā. Izmantojot iespēju, gribu pateikt paldies LFF un Latvijas Telpu futbola asociācijai (LTFA) par iespēju piedalīties šajos kursos un iegūt zināšanas no augstas klases speciālista telpu futbolā," pauž viens no programmas dalībniekiem Janeks Kreitāls.

"Mums ir ļoti paveicies, ka jau vairākus gadus Latvijā strādā tāda līmeņa telpu futbola speciālists kā Orlando Duarte. Pozitīvi, ka viņš ne tikai strādā ar FK Nikars, bet arī iesaistās vietējo treneru sagatavošanā, uzstājas semināros, ļauj apmeklēt viņa vadītos treniņus, nekad neliedz padomu. Šoreiz viņš interesanti pastāstīja savu redzējumu par to, kā komandai jāveido aizsardzība, par aizsardzības principiem. Treneris norādīja, ka nevar runāt par aizsardzību atrauti no uzbrukuma un nevar runāt par uzbrukumu atrauti no aizsardzības. Tāpat praktiskajā nodarbībā viņš parādīja spēles nianses, par kurām nevar izlasīt grāmatās - kā spēlēt pret stabu, kurā brīdī un kurā zonā pielietot presingu, kā iesildīšanās procesā izmantot taktiskos vingrinājumus ar bumbu. Katrs treneris paņēma sev kādu jaunu atziņu, kļuva par ideju bagātāks. Kursi uzņem apgriezienus un ir arvien interesantāki," piebilst cits kursu dalībnieks Uldis Apīnis.

B-UEFA Futsal licences nodarbības ir kā šī futbola izglītības segmenta attīstības nākamais solis pēc 2016. gadā organizētās pirmās C-LFF Futsal izglītības programmas. Latvija ir starp pirmajām valstīm Eiropā, kas piedāvā šāda līmeņa apmācību telpu futbola treneriem.

Apmācības 120 stundu garumā ilgs līdz augustam.