Otrdien, 3. aprīlī, notikušajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes ārkārtas sēdē Aleksandrs Starkovs tika atbrīvots no Latvijas nacionālās futbola izlases galvenā trenera pienākumu veikšanas.

Aleksandrs Starkovs pēc valdes lūguma sniedza savu redzējumu par pašreizējo situāciju valstsvienībā un gatavošanās procesu gaidāmajam UEFA Nāciju līgas turnīram, kā arī savu skatījumu uz nesenajā pārbaudes spēlē piedzīvoto zaudējumu pret Gibraltāra izlasi. Aleksandrs Starkovs piekrīt izlasei veltītajai kritikai pēc nesenajām neveiksmēm, vienlaikus uzsverot, ka šis ir komandas veidošanas process, kurā nepieciešams ilgtermiņa ieguldījums un visu iesaistīto pušu sinerģisks darbs.

LFF valdes locekļi pauda savu individuālo redzējumu par pašreizējo situāciju Latvijas nacionālajā izlasē, akcentējot virkni saistošo faktoru kā sportiskie rezultāti, komandas veidošanas process, futbola un LFF reputācija, spēlētāju gatavība un citus.

LFF valdes aizklātajā balsojumā ar sešām balsīm par un trim balsīm pret Aleksandrs Starkovs tika atstādināts no ieņemamā amata. Par tālākajiem soļiem, kas skar Latvijas nacionālo izlasi, LFF valde lems nākamajā tikšanās reizē 6. aprīlī.

"Savu darbu veicu pēc labākās sirdsapziņas, nežēlojot ne fiziskus, ne intelektuālus pūliņus. Man bija liels gods vadīt izlasi un strādāt kopā ar saviem kolēģiem. Ceru, ka šis lēmums dos labumu Latvijas futbolam. Vēlu veiksmi gan saviem līdzšinējiem kolēģiem, gan spēlētājiem, kuriem, cerams, sniedzu ko jaunu un noderīgu," pēc valdes sēdes žurnālistiem pauda Aleksandrs Starkovs.

LFF izsaka pateicību Aleksandram Starkovam par darbā ar nacionālo izlasi ieguldītajiem pūliņiem un novēl izdošanos turpmākajā karjerā!