Gatavojoties gaidāmajai SynotTip Virslīgas čempionāta sezonai, tiek aizvadīti individuāli izglītojošie semināri visiem sacensību dalībniekiem par Latvijas Futbola federācijas (LFF) ieviesto Godīgas spēles jeb Integrity sistēmu.

LFF sacensībās iesaistīto personu izglītošana Godīgas spēles jomā ir viena no LFF Godīgas spēles stuktūrvienības pamatfunkcijām un ir neatņemama sastāvdaļa, lai cīnītos ar manipulāciju ar spēļu rezultātiem LFF organizētajās sacensībās.

Pirms jaunās sezonas šādi izglītojošie semināri veltīti ne tikai klubiem, to spēlētājiem un oficiālajām personām, bet arī treneriem un tiesnešiem. Jau pērnā gada izskaņā ar Godīgas spēles pamatnostādnēm tika iepazīstināti treneri, kad norisinājās sezonas noslēdzošais LFF izglītības seminārs.

Semināra laikā tiek sniegta visa aktuālā informācija par spēļu sarunāšanas problēmas būtību un izpausmes veidiem, tiek skaidrots, kā atpazīt potenciālu prettiesisku rīcību un kāds ir process ziņošanai gadījumos, ja personai rodas aizdomas par Godīgas spēles principu neievērošanu.

Atgādinām, ka LFF mājaslapā ir pieejama visa nepieciešamā kontaktinformācija, lai būtu iespējams sazināties ar LFF un ziņot par iespējamajām pretlikumīgajām darbībām LFF sacensībās.

GODĪGAS SPĒLES SADAĻA