Ar pirmajiem mačiem Minskā un Liepājā 25. martā sākās jaunā Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) sezona, kurā piedalās septiņas komandas – pa divām no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī sacensību jaunpienācējas no Baltkrievijas. Abas Latvijas pārstāves sacensības uzsākušas ar pārliecinošiem zaudējumiem.

Jaunās sezonas atklāšanas mačā svētdien Baltkrievijas vadošā komanda FC Minsk savā bāzē uzņēma Latvijas čempiones Rīgas Futbola skola, triumfējot ar 6:0 (4:0). Vārtus mājinieču labā guva sešas dažādas spēlētājas. Tikmēr divas stundas vēlāk Daugava rezerves laukumā Liepājā vietējā FK Liepāja vienība mērojās spēkiem ar Lietuvas un BWFL čempionēm FK Gintra Universitetas, ciešot sakāvi ar 0:10 (0:3). Piecus no vārtiem guva Liuba Gudchenko.

 FK LIEPĀJA – FK GINTRA UNIVERSITETAS (spēles apskats)

 FK LIEPĀJA – FK GINTRA UNIVERSITETAS (foto galerija)

 FC MINSK – RĪGAS FUTBOLA SKOLA (spēles apskats)

 FC MINSK – RĪGAS FUTBOLA SKOLA (foto galerija)

Nākamās spēles Latvijas komandām paredzētas aprīļa beigās.

Komandas līdz septembrim aizvadīs viena apļa turnīru – katrai pa sešiem mačiem (trīs savā laukumā un trīs izbraukumā). Četras labākās kopvērtējuma komandas kvalificēsies finālčetrinieka turnīram, kas notiks Lietuvā.

TURNĪRA SADAĻA

BWFL turnīrs tika izveidots 2005. gadā un turpinājumā pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas sacensībām BWFL turnīra norise tika apturēta, bet 2017. gadā sacensības piedzīvoja savu atgriešanos.


Latvijas Futbola federācija