Latvijas U-19 izlases kapteinis un centra aizsargs Vladislavs Soloveičiks ir sarūgtināts par zaudējumu angļiem, taču uzskata, ka no šīs spēles var paņemt arī pozitīvo. “Angļi ir stipri, bet mūsu U-19 izlase arī ir stipra. To apliecina tas, ka daudzi spēlē ārzemēs, ka mēs nesitam bumbu vienkārši kaut kur prom uz priekšu, bet pieturam, ir futbola attēls, visi cenšas spēlēt futbolu.”

Kapteinis un aizsargs Vladislavs Soloveičiks

Bijām izpētījuši Anglijas izlasi - kā spēlē, viņu uzbrukumu: zinājām, ka būs grūta spēle. Domāju, parādījām labu spēli, cīnījāmies. Pirmais puslaiks bija labs, centāmies spēlēt ar īsām piespēlēm, iziet uzbrukumā, bet mazliet nesanāca, jo daudz spēku atstājām aizsardzībā. Otrajā puslaikā spēks beidzās un bija grūti kaut ko izdarīt. Ap 75. minūti redzēju, ka puišiem vairs nav spēka, tamdēļ vienkārši vajadzēja nospēlēt līdz galam. Viņiem bija tāds temps – it kā visu laiku neskrien – tā mierīgi, mierīgi, bet tad pēkšņi - ātrums. Neviena izlase tā nespēlē. Savā laikā ar U-17 spēlējām arī pret Spāniju, bet, man šķiet, ka Anglija ir stiprāka - tāds temps, ko grūti izturēt. Redzot, ka komandai spēks iet mazumā, teicu, ka jānospēlē līdz galam, ka palikušas desmit minūtes un nevajag nekur skriet, jo spēle ir izšķirta. Tobrīd galvenais bija vairāk neielaist, lai nebūtu sagrāve. Teicu vīriem - spēlējam līdz galam, pieņemam to, kas ir, zinot, ka tā ir Anglija. Mums jāturpina trenēties un augt. Savā spēlē varam uzlabot it visu – gan tehniku, gan fizisko gatavību. Anglijā viņiem tas viss ir kopš bērnības. Futbols viņiem ir pirmajā plānā, numur viens. Tāpēc ir jāstrādā, viss ir mūsu rokās. Angļi ir stipri, bet mūsu U-19 izlase arī ir stipra. To apliecina tas, ka daudzi spēlē ārzemēs, ka mēs nesitam bumbu vienkārši kaut kur prom uz priekšu, bet pieturam, ir futbola attēls, visi cenšas spēlēt futbolu. Kopumā turnīrs sācies labi, jo pirmajā spēlē uzvarējām mājiniekus. Tagad galvenā spēle ir nākamā, mērķis ir būt otrajā vieta grupā. Tas ir reāli. Latvijai tas būtu labs rezultāts. Pirms spēles bija sajūta, ka varam uzvarēt arī angļus. Par to runājām arī vēl mēnesi pirms turnīra. Futbolā daudz kas ir iespējams, taču spēle parādīja, ka šobrīd nevaram gan – angļi ir stiprāki. Visi centās, bet nesanāca.

Vārtsargs Rihards Matrevics

Man šķiet, ka es tomēr pārdegu... Šī noteikti nebija mana diena. Mēs nenospēlējām tik labi, cik varējām. Jā, angļi bija labāki, protams, daudz labāk pieturēja bumbu, bet mēs tik labi nenospēlējām aizsardzībā. Droši vien man pašam arī labāk vajadzēja nospēlēt. Pirmie vārti? Pretinieks vienkārši pārsita bumbu man pāri. Es noteikti varēju nospēlēt labāk, nobloķēt sitienu. Nosedzu zemi, bet nenosedzu visus vārtus, un viņš uzsita zem pārliktņa. Otrie vārti? Bija ļoti ass centrējums, iesita no ļoti tuvas distances. Man vajadzēja mēģināt aizsniegt to bumbu. Varbūt būtu patraucējuši sitējam. Trešie vārti? Bumba nāca no tāda leņķa, ka mēģināju diezgan spēcīgi to atsist, lai uzbrucējam nebūtu variantu to pārlabot vārtos, bet sanāca, ka tā precīzi uzgāja viņam virsū. Droši vien varēju labāk nokontrolēt bumbas atlēcienu. Šī galīgi nebija mana diena – mana sliktākā spēle visā ciklā. Protams, ka tagad ir liels pārdzīvojums. Ja zaudētu, bet būtu nospēlējuši labāk, pārdzīvojums būtu mazāks. Iznākums man atnesis vilšanos. Klubā noteikti skatījās šo spēli, bija iespēja sevi parādīt, bet es to neizmantoju. Tas var atstāt sekas arī uz karjeru Anglijā - klubi, uz kurieni, iespējams, nākotnē varētu pāriet, vairs nebūs opcija, bet to jau redzēs. Nevar jau arī visu norakstīt uz vienu spēli. Taču, ja šodien labi nospēlētu, iespējams, tas atvērtu kādas jaunas durvis. Pirmo spēli turnīrā nospēlējam diezgan labi, labi pieturējām bumbu. Droši vien pretiniekus vajadzēja noturēt sausā, neļaut beigās saasināt spēli. Tad gatavojāmies otrajai spēlei, taču man šodien nesanāca tas, ko parasti daru. Ar to arī viss mums sākās un beidzās... Gatavojos spēlei kā parasti. Pirms spēles bija nedaudz stress, bet diezgan ātri pārgāja, bet, šķiet, ka tomēr mazliet pārdegu.

Aizsargs Roberts Veips

Aizvadījām ļoti grūtu spēli augstos ritmos, bet tādu arī gaidījām - atdevām visus spēkus, kas bija. Tagad jāatjaunojas un jāgatavojas spēlei pret Ungāriju. Man kā aizsargam grūtākais bija nolasīt [angļu] spēli, ko viņi tagad darīs, jo viņi visu darīja ļoti meistarīgi. Bija ļoti grūti izsekot visam tam līdzi, jo viņi bija ļoti tehniski un ātri. Visu, ko viņi darīja, var paņemt līdzi savai izaugsmei nākotnē.

Aizsargs Dmitrijs Litvinskis

Bija grūts mačs - gan fiziski, gan emocionāli. Pirms mača likām uzsvaru uz spēli pretuzbrukumos. Mums ir ļoti ātri malējie spēlētāji, kuriem bija jānogādā bumba uzbrucējiem. Vislielākās problēmas sagādāja viņu kreisās malas pussargs. Anglijas futbolisti arī ir cilvēki, pret kuriem var spēlēt, taču nedaudz tehniskāki. Spēles beigās pieļāvām vairākas kļūdas, par kurām tāda līmeņa pretinieki mēdz sodīt. Pēc spēles pret Maķedoniju emocijas, protams, bija patīkamas. Gatavojoties mačam pret Angliju, sapratām, ka esam uzvaras attālumā no nākamā soļa. Var teikt, neizmantojām savu iespēju. Tā bija pavisam jauna pieredze spēlēt tik lielā stadionā, pat neraugoties uz to, ka skatītāju gandrīz nebija.

Aizsargs Ivo Minkevičs

Pirmais puslaiks bija labs un labāks par otro. Otrajā puslaika nebija tik daudz spēka skriet uz priekšu un atpakaļ. Lielos vilcienos - izpildījām trenera prasības, to, ka vajag spēlēt asi jeb kā saka treneris – jāspēlē caur asinīm, asarām un sviedriem. Taču otrajā puslaikā pietrūka spēka. Mums bija divi stūra sitieni - no tiem vajadzēja izspiest maksimumu. Ar angļiem bija tā - it kā stāv uz vietas, bet te pēkšņi asas kustības un viņi jau ir prom no tevis. Ja salīdzina ar Latvijas Virslīgu, bija daudz grūtāk tikt līdzi. Tas līmenis ir pavisam cits - uzrāviens ir nenormāls, noliek uz pauzes, un vairs nezini, ko darīt – raut nost, neraut, ļaut viņam iet. Katrs no mums var kaut ko paņemt no šīs spēles. Anglija ir futbola lielvalsts. Darbs, ko ieguldi klubā, atspoguļojas izlasē. Katram, protams, ir savi apstākļi, atdeve treniņos. Šī ir pieredze. Visu vienmēr var darīt labāk. Pret angļiem sajutām, ko nozīmē ātra spēle. Kvalifikācijā Horvātijā tāda tempa nebija. Jābrauc atpakaļ uz saviem klubiem un jāstrādā tālāk, jo vienmēr var kaut kur izaugt un kaut ko uzlabot. Domāju, ka mēs varam sasniegtu labu līmeni.

Pussargs Kristers Čudars

Spēlējām labi, nedaudz bija kļūdas aizsardzībā. Angļiem ir ļoti tehniska komanda ar labiem spēlētājiem, labi varēja izmantot savas iespējas. Kaut kur varbūt nedaudz nokavējām, kaut kas pietrūka, bet kopumā spēlējām labi, disciplinēti un aizvadījām labu spēli. Anglija ir spēcīgākā komanda, ar ko karjerā bijusi darīšana. Visi puiši spēlē Premjerlīgā un Championship – ļoti tehniska, ātra komanda. Viņiem ir spēcīga mentalitāte, tehnika ar bumbu, visas tās kustības. Balsta pussarga pozīcijā spēlēt pret Maķedoniju bija nedaudz vieglāk, viņi bija lēnāki ar bumbu, varēja lēnāk pārvietoties, bet te viss notika ļoti ātri, vajadzēja ātri skriet no vienas malas uz otru. Angļiem desmitnieks vidū - ļoti tehnisks spēlētājs, bija ļoti grūti pret viņu spēlēt.

 Anglija - Latvija U-19. Spēles labāko momentu video apskats


Latvijas Futbola federācija