Latvijas U-19 izlase trešdien, 21. martā, Skopjē svinēja skaistu uzvaru ar 2:1 (1:0) pār Maķedonijas vienaudžiem UEFA Eiropas čempionāta Elites kārtā. Lūk, vairāku mūsu izlases spēlētāju viedokļi pēc spēles. 

Divu vārtu autors pussargs Bogdans Samoilovs (attēlā): “Bija grūta spēle, taču mēs ļoti labi nospēlējām aizsardzībā un pirmajā puslaikā neļāvām gūt vārtus. Toties iesitām paši. Kopā ar Maksimu [Toņiševu] izdevās noorganizēt labu uzbrukumu: saņēmu no viņa piepēli, iedevu viņam ātrumā atpakaļ un pēc tam pieslēdzos uzbrukumam. Viņš man piespēlēja, izdarīju divus pieskārienus un trāpīju spēcīgi garām vārtsargam. Neslēpšu, sitiena pozīcija bija ļoti pateicīgi, nedrīkstēju aizsist garām. Otrie vārti? Var jau vienreiz tā trāpīt... (Smaida.) Man šķiet, ka tas atkal bija Maksims, kurš man piespēlēja. Sākumā biju domājis izdarīt divus pieskārienus, taču tad nolēmu, ka pēc pirmā sitīšu pa vārtiem, un trāpīju tiešām ļoti veiksmīgi. Sākotnēji domāju, ka lidos secen, bet pēdējā brīdī bumba aizgāja uz leju, un trāpīju tieši devītniekā. Pats pat mazliet pirmajā sekundē biju šokā, ka sanāca tik skaisti. Skaidrs, ka beigās bija bažas, ka tikai pretinieki neizlīdzina rezultātu, jo var jau būt visādi – piecās minūtēs iesist trīs vārtus, taču mēs labi aizsargājāmies, pretiniekiem neļāvām iet cauri. Puiši ir malači, cīnījās līdz galam, labi nospēlēja. Pendele? Var jau būt, ka mazliet pretinieks tika pieturēts, bet man izskatījās, ka pendeles tur noteikti nebija.”

Vārtsargs Rihards Matrevics: “Katrs, manuprāt, izdarīja savu darbu. Bogdans iesita divus ļoti labus golus, čaļi viņam atdeva ļoti labas piespēles. Beigās izturējām. Gribējās, lai mača galotnē nospēlējam nedaudz solīdāk, neļaujot pretiniekiem gūt vārtus. Beigās katrs izdarījām savu darbu – lūk, kur ir rezultāts. Ja par pirmo puslaiku, tad vienam sitienam sarežģītākā daļa bija noķert, otram – pareizi atsist. Ja kāds no tiem būtu ielidojis, būtu ļoti neapmierināts. Otrajā puslaikā man darba bija nedaudz vairāk, bija lielāka viņu aktivitāte pie mūsu vārtiem, taču neteiktu, ka kāds no sitieniem sagādāja problēmas. Vienpadsmit metru soda sitiens? Pretinieku futbolists malacis, apmānīja mani."

Aizsargs Roberts Ķipsts: “Maķedonieši visu laiku uzbruka, mums bija svarīgs darbs, ko paveikt. Mēs, aizsargi, visu laiku turējāmies vienā līnija – kad uzbrukums bija vienā malā, visi kompakti pārvietojāmies. Bija uzdevums uzvarēt visas gaisa cīņas, lai neveidotos nekas bīstams. Kopumā labi darījām savu darbu! Man kā aizsargam pats svarīgākais bija tieši aizsardzība - ja aizsardzībā viss ir kārtībā, tad var doties arī uz priekšu. Pirmajā puslaikā viņi vairāk uzbruka pa otru malu, man vairāk sanāca pārvietoties. Varbūt bija tikai dažas tādas pagrūtas epizodes, bet tiku galā diezgan labi. Otrajā puslaikā vairāk nosēdāmies, rezultāts mums jau bija, vairāk aizsargājamies. Otrajā vairāk uzbruka pa manu malu, tur bija viens kreilis, kurš visu laiku darbojās ar bumbu. Kas attiecas uz 11 metru soda sitienu, - manuprāt, pārkāpuma nebija. Pretinieks man stāvēja priekšā, varbūt nedaudz aizskāru, ļoti nedaudz pieturēju, bet tas nebija 11 metru soda sitiens. Taču to lemj tiesnesis - tā ir viņa situācija, kā redzēja. Skatīsimies video.”

Pussargs Aleksejs Saveļjevs: “Spēlējam labi, daudz kas izdevās, bet bija arī kļūdas. Mūs pavilka vārtsargs, arī veiksme bija sabiedrotā. Bogdans iesita divus labus vārtus, tas palīdzēja. Beigās pagurām, vairāk aizsargājāmies. Esmu ļoti priecīgs par uzvaru. Ja runājam par mūsu otriem vārtiem, skrēju tieši aiz Bogdana. Kad viņš uzsita, godīgi sakot, izskatījās, ka bumba lidos secen vārtiem, bet tad tā aizgāja uz leju un trāpīja pašā devītniekā. Biju tik šokēts par skaisto vārtu guvumu, ka pat neaizskrēju viņu apsveikt. (Smejas.) Ja par pirmo vārtu guvumu, zināju, ka iesitīs. Bogdans visu izdarīja mierīgi un precīzi. Mums iznāca laba momentu realizācija, par ko ir liels prieks, jo kopumā momentu mums nebija daudz. Vārtsargs mums, kā vienmēr, nospēlēja līmenī. Tagad tik jāatjaunojas un jāgatavojas spēlei pret Angliju. Tā būs sarežģīta, taču, ja atdosim visus spēkus un talkā nāks veiksme, viss ir iespējams!”

Debitants pussargs Alvis Jaunzems: “Bija laba spēle, iesitām divus vārtus, un tas radīja drošības sajūta, ka viss būs kārtībā. Beigās sanāca pendele, ielaidām, bet man bija pārliecība, ka izturēsim, ka viss būs kārtībā un iegūsim trīs punktus. Maķedonija vairāk uzbruka, bet mēs vairāk iesitām, jo ātri pārgājām no aizsardzības uzbrukumā, labi izveidojām savus momentus. Pirmajā golā Maksis [Toņiševs] iedeva ļoti labu piespēli Bogdanam. Mums arī Rihards daudz ķēra un palīdzēja. Jāsaka godīgi, ka neredzēju otro golu, jo tobrīd laukuma stūrī sildījos un, kad pagriezos, redzēju, ka Bogdans jau priecājās. Kā teica komandas biedri - vārtsargam bez cerībām... (Smaida.) Protams, ka man ir prieks par debiju Latvijas U-19 izlasē. Kvalifikācijas turnīrā Horvātijā visās trijās spēlēs paliku rezervē. Kad otrajā puslaikā devos otrreiz sildīties, jau sapratu, ka šodien varētu debitēt, ka mani izlaidīs laukumā. Tikai bija jautājums, cik daudz spēlēšu. Protams, ja ir uzvara, tad arī debija ir patīkama. Tās ir brīnišķīgas sajūtas. Ja runājam par satraukums, tad tas jau ir visu laiku – arī sēžot malā, jo jūti līdzi un gribi palīdzēt. Uzejot laukumā, tiklīdz izskrien, satraukums pazūd un par to vairs nedomā. No debijas visvairāk paliks atmiņā trīs punkti. Jācer, ka nākamajās spēlēs izcīnīsim vēl kādu uzvaru!”

Uzbrucējs Jānis Grīnbergs: “Esmu noguris, taču reizē - arī ļoti priecīgs. Uzvaras pamatā ir cīņas spars, mūsu saliedētība, jo mēs spēlējām viens par otru, nevis kaut kādu atsevišķu mērķu vadīti. Mums bija tikai viens mērķis – uzvarēt. Esmu ļoti priecīgs, ka esmu izlasē, ka esmu kopā ar komandu - vienmēr priecājos pārstāvēt savu valsti. Prieks, ka LFF visu atrisināja – manu ierašanos no kluba, un varu būt kopā ar komandu. Biju dažas dienas apslimis, dažas dienas nevarēju trenēties, tāpēc nenospēlēju labāko spēli. Taču labi, ka uzvarējām, uzreiz ir pozitīvs noskaņojums un varam gatavoties nākamajai spēlei!”

​ALEKSANDRS BASOVS: TĀ IR MŪSU KVALITĀTES UN KOLEKTĪVA UZVARA

maķedonija - latvija u-19 (1:2). spēles labāko momentu video apskats


Latvijas Futbola federācija