Latvijas U-19 izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs pauž gandarījumu, ka UEFA Eiropas čempionāta Elites kārtu Skopjē izdevies sākt ar uzvaru un trijiem punktiem tabulā.  

“Protams, ka emocijas ir pozitīvas – uzvara un trīs punkti pirmajā spēlē,” pēc 2:1 panākumu pār Maķedoniju sacīja Basovs. “Viegli nebija, taču nebija arī ļoti grūti - normāla spēle. Bija pašatdeve, darbojās mūsu plusi - aizsardzība, disciplīna un ātras pārejas. Savus momentus mēs izmantojām – divus vārtus iesita Bogdans [Samoilovs]. Kopš trenēju U-19 izlasi, Bogdana otrie vārti varētu būt skaistākie mūsu izpildījumā. Taču paldies visiem - malači! Šī spēle parādīja mūsu kolektīva spēku, disciplīnu laukumā un dzīvē. Protams, ka gribētu ar šiem puišiem būt kopā vairāk un treniņnometnēs strādāt ilgāk, taču tāda ir tā situācija - puse spēlē Latvijā, puse – ārzemēs.”

Basovs nenoliedz, ka spēles beigās nācies panervozēt, jo maķedonieši 88. minūtē realizēja 11 metru soda sitienu un samazināja starpību. “Uzreiz teicu, ka 1:0 ir labāk nekā 2:0, jo visi, esot rezultātam 2:0, domā, ka būs uzvara, ka viss jau ir kārtība. Taču tā domāt nedrīkst. Protams, kad viņi samazināja rezultātu, visi nervozēja. Taču panācām pozitīvu rezultātu. Tā ir kvalitātes uzvara!”

Bogdans Samoilovs: Pats biju šokā, cik skaisti sanāca

maķedonija - latvija u-19 (1:2). spēles protokols

maķedonija - latvija u-19 (1:2). spēles labāko momentu video apskats


Latvijas Futbola federācija