Laikā no 5. līdz 15. martam tika noskaidrotas Latvijas XXVIII Universiādes telpu futbolā trešā posma apakšgrupu uzvarētājas un otrās vietas ieguvējas, kas turpina cīņu par labāko studentu komandas titulu. Starp četrām labākajām komandām turnīrā, kuru sadarbībā ar Latvijas Augstskolu Sporta savienību (LASS) un Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizē Latvijas Telpu Futbola asociācija (LTFA) un JOMA-SPORT LATVIA, iekļuvuši TSI, LLU, LSPA un RSU studenti.

Kā pirmās trešo posmu uzsāka H grupas dalībnieces – Transporta un Sakaru institūts (TSI), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un Latvijas Universitāte (LU) –, kas spēles aizvadīja jau 5. martā. Nepārspēti palika TSI studenti, kuri abās spēlēs pret konkurentēm guva pārliecinošas uzvaras. Par otro vietu grupā un ceļazīmi uz pusfinālu cīnījās RSU un LU vienības. Spēlei noslēdzoties, spraigās cīņas uzvarētājs bija noskaidrojies – ar minimālu pārsvaru pār konkurentiem par otro pusfinālisti bija kļuvuši RSU studenti.

I grupas spēles tika aizvadītas 15. martā, kad laukumā devās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA), Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) pārstāvji. RTU komanda trešajā posmā piedzīvoja divus zaudējumus, kas likumsakarīgi viņus ierindoja trešajā vietā. Pusfinālā no trešās kārtas apakšgrupas iekļuva LLU un LSPA, kuru savstarpējā spēlē tika fiksēts kaujiniecisks neizšķirts 4:4. Par pirmās vietas ieguvēju, pateicoties labākai vārtu bilancei, kļuva LSPA studenti, bet otro vietu ieguva LLU vienība.

Ņemot vērā turnīra reglamentu, tika paziņoti arī pusfināla pāri, kas savas cīņas aizvadīs jau 20. martā, no plkst. 19:00 tiekoties Elektrum Olimpiskajā centrā. Par iekļūšanu finālā pirmajā pusfinālā cīnīsies TSI un LLU studenti, bet uzreiz pēc pirmās spēles tiks noskaidrots arī otrs finālists starp LSPA un RSU vienībām.

Latvijas XXVIII Universiādes telpu futbolā uzvarētājs tiks noskaidrots 25. martā, kad Latvijas telpu futbola svētkos tiks aizvadītas turnīra izšķirošās spēles. Spēle par trešo vietu tiks aizvadīta plkst. 19:00, bet uzreiz pēc mazā fināla plkst. 19:50 čempionāta saldais ēdiens – fināls un čempionvienības noskaidrošana!

Šī gada studentu turnīrs tiek aizvadīts piecos posmos – trīs grupu turnīru posms, pusfinālu posms un finālposms. Par sezonas labākās studentu komandas godu cīņas uzsāka 12 augstākās izglītības iestāžu komandas – RTA, TSI, LU, ISMA, RISEBA, LSPA, NAA, RSU, BA, RTU, DU un LLU.

Atgādinām, ka 2016./2017.gada sezonā Latvijas Universiādē telpu futbolā piedalījās deviņas Latvijas augstākās izglītības iestādes, starp kurām par čempioniem kļuva ISMA, aiz sevis atstājot TSI un RSU.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija