Ar ABLV Bank telpu futbolistu triumfu svētdien Rīgas 15. vidusskolas sporta zālē noslēdzās Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru kausa izcīņa. Fināla mačā ABLV Bank ar rezultātu 3:1 pieveica Ernst&Young, otro gadu pēc kārtas iegūstot kausa trofeju.

Kausa turnīrā piedalījās astoņas no deviņām regulārā čempionāta dalībniecēm – tehnisku iemeslu dēļ sacensībās nestartēja pamatsacensībās sesto vietu ieguvusī Rietumu banka, to aizstājot Luminor Bank vienībai.

Nākamā titula ieguvēja ABLV Bank ceļu uz kausa trofejas iegūšanu sāka ar ļoti aizraujošā un saspringtā cīņā iegūtu uzvaru pār Baltic International Bank (BIB). Spēles pamatlaikā uzvarētāju noteikt neizdevās (2:2), savukārt pendeļu sērijā ar rezultātu 2:1 pārāka bija ABLV Bank, tādējādi jau ceturtdaļfināla stadijā izstumjot no tālākas cīņas vienu no savām galvenajām konkurentēm. Savukārt mačā par iekļūšanu finālā ABLV Bank ar 2:1 sarūgtināja Citadele banka telpu futbolistus.

Tikmēr nākamās čempiones fināla sāncenses Ernst&Young ceļš līdz izšķirošajam mačam bija vēl garāks. Komanda, kas regulārajā čempionātā finišēja uzreiz aiz pirmā trijnieka, cīņu sāka no astotdaļfināla, kur uzveica BlueOrange (4:0), pēc tam izrēķinājās ar Latvijas Banka vienību (6:1), bet pusfinālā pārvarēja arī Norvik banka pretestību – 3:1.

Fināla mačā ABLV Bank, kā minēts, svinēja uzvaru ar 3:1, tādējādi otro gadu pēc kārtas iegūstot kausa trofeju. Jāpiebilst, ka ABLV  Bank telpu futbolisti četras pēdējās sezonas triumfējuši arī regulārajā čempionātā.

Izcilu sniegumu kausa turnīrā demonstrēja finālistes Ernst&Young futbolists Matīss Leitis, kurš kopumā guva desmit vārtus un tika atzīts par sacensību vērtīgāko spēlētāju, saņemot balvu no organizatoriem.

Visi kausa izcīņas un regulārā čempionāta laureāti svinīgā ceremonijā tiks sumināti klubā Friends Rīgas Futbola federācijas noslēguma pasākumā 24. martā.

Rezultāti un foto


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija