11. martā risinājās Latvijas jaunatnes telpu futbola čempionāta piektais posms 2005. gadā dzimušajiem spēlētājiem. Tajā piedalījās septiņas no astoņām sacensību komandām, dalību finālposmā, kas notiks Latvijas telpu futbola svētku ietvaros, nodrošinot TFS Nikars-Vanagi, SK Kengaroos/TFK Salaspils, SK Amber/Rēzeknes BJSS un FC Nikersvienībām.

Čempionāta piektā kārta tika aizvadīta Salaspils sporta hallē. Par posma uzvarētājiem tika kronēta TFS Nikars-Vanagi komanda, kas visās sešās spēlēs guva uzvaras, kā arī visa sabraukuma laikā ielaida tikai divus vārtus. Pateicoties piecām uzvarām sešās spēlēs, otrajā vietā ierindojās SK Amber/Rēzeknes BJSS, bet, piedzīvojot divus zaudējumus, kārtas trešo pozīciju ieņēma SK Kengaroos/TFK Salaspils vienība. Sīva cīņa risinājās par ceturto vietu, jo trim komandām bija vienāds punktu skaits. Atbilstoši sacensību nolikumam ceturto vietu ieguvēja FC Nikers, aiz sevis atstājot FK Ādaži/ĀBJSS un turnīra jaunāko komandu FC Gauja. Septītajā vietā ierindojās Kurzemes pārstāvji FK Nīca.

Arī šajā kārtā, apbalvojot godalgotās komandas, balvas tika pasniegtas ne tikai posma dalībniecēm, bet arī vairākās individuālajās kategorijās. Par labāko vārtsargu šajā reizē tika atzīts Andrejs Koldans (SK Kengaroos/TFK Salaspils), bet par labāko spēlētāju nosaukts FK Ādaži/ĀBJSS futbolists Rafaels Lūsis. Līdzīgi kā iepriekšējā posmā rekordlielu vārtu skaitu guva Lukass Mackevičs (SK Amber/Rēzeknes BJSS), kurš ar deviņiem gūtajiem vārtiem kļuva par rezultatīvāko spēlētāju. Savukārt par labāko treneri piektajā posmā kļuva TFS Nikars-Vanagi treneris Lauris Hincenbergs.

Paralēli spēlēm tika aizvadīts arī soda sitienu konkurss, kurā triumfēja ādažnieki. Arī soda sitienu turnīrā tika piešķirtas individuālās balvas. Par labāko vārtsargu tika atzīts FK Ādaži/ĀBJSS pārstāvis Tomass Brūvers, par labāko 6 metru soda sitienu izpildītāju tika kronēts Rūdolfs Šuklais (FK Nīca), bet precīzākais no 10 metru atzīmes bija FC Gauja spēlētājs Maksimiljans Štauers.

Kā ziņots, Latvijas jaunatnes telpu futbola čempionāta 2005. gadā dzimušajiem jauniešiem sacensības tiek aizvadītas piecos posmos, no kuriem katra komanda piedalījās četros.

Čempionāta labākā komanda tiks noteikta Latvijas telpu futbola svētku dienā 25. martā Rīgā sākot no plkst. 10:45, kad laukumā dosies SK Kengaroos/TFK Salaspils un SK Amber/Rēzeknes BJSS. Uzreiz pēc pirmā pusfināla plkst. 11:35 laukumā tiksies TFS Nikars-Vanagi un FC Nikers. Spēle par 3. vietu tiks aizvadīta plkst. 12:25, kad Elektrum Olimpiskā centra rezerves laukumā tiksies pusfināla pāru zaudētājas, bet fināls risināsies uz galvenā laukuma, kad plkst. 12:45 laukumā dosies pusfināla pāru uzvarētāji, lai cīnītos par turnīra labākās komandas godu. Čempionāta apbalvošana paredzēta plkst. 13:30!

Rezultāti, foto un video


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija