Laika posmā no 27. marta līdz 1. aprīlim Spānijas kūrortā Kosta Brava 18. reizi norisināsies starptautiskais jauniešu elites grupas futbola turnīrs Mediterranean International Cup 2018 (MIC).

Šogad starptautiski atzītajā turnīrā piedalīties tika uzaicināti FS Metta U-15 komandas futbolisti, kas ne tikai aizstāvēs FS Metta godu, bet arī spodrinās Latvijas tēlu plašākā futbola sabiedrībā.

Katru gadu Lieldienu svētku laikā starptautiskais MIC jauniešu elites futbola turnīrs Katalonijas ziemeļu piekrastē pulcē kopā vairāk nekā 7000 jaunos spēlētājus no 372 labākajām un spēcīgākajām pasaules vadošo futbola klubu jauniešu komandām, 5 kontinentiem un 42 valstīm, kas 7 dažādās vecuma grupās turnīra laikā 46 laukumos kopumā aizvada vairāk nekā 900 spēļu aptuveni 220 000 skatītāju un līdzjutēju priekšā, cīnoties par uzvaru sacensībās.

Dalību šajā turnīrā ņēmušas tādas pasaulslaveno futbola klubu jauniešu komandas kā Real Madrid CF, FC BarcelonaManchester United FC, Liverpool FC, FC Inter Milan, FC PortoSevilla FC, Malaga CF, Arsenal FC, AFC Ajax, kā arī Brazīlijas un Meksikas dažāda vecuma jauniešu izlases.

Arī šogad MIC turnīra dalībnieku sastāvā netrūkst skaļu vārdu. FS Metta vecuma grupā starp dalībniecēm ir vērojamas tādu pasaules futbola grandu akadēmijas kā Liverpool FC, Valencia CF, Celta Vigo, Sankpēterburgas Zenit.

FS Metta U-15 komanda tika ielozēta F grupā, kurā samēros spēkus ar amerikāņu FC Central Los Angeles vienību un divām spāņu Enksport un UE Llagostera komandām.

Pirmo divu vietu ieguvējas grupā tiek izslēgšanas spēlēs, kurās turpinās cīņu par medaļām. Savukārt grupā trešo un ceturto vietu ieņēmušas komandas izslēgšanas spēlēs spēkosies par atlikušo vietu sadalījumu.

Atgādinām, ka pagājušajā gadā FS Metta U-12 jaunie futbolisti pamatlaikā neielaida nevienus vārtus un spēcīgā konkurencē iekļuva turnīra astotdaļfinālā, kur tikai 11 metru sitienu sērijā piekāpās angļu Southampton FC vienaudžiem.

MIC turnīrs ik gadu tiek rīkots, lai sniegtu iespēju talantīgajiem jaunajiem futbolistiem no pasaules vadošo futbola klubu jauniešu komandām attīstīt savas labākās kvalitātes un sasniegt augstu savstarpējās sapratnes līmeni laukumā, kā arī pielietot treniņos apgūto un samērot savus spēkus un iemaņas ar citiem vienaudžiem.


Informāciju sagatavoja:
FS Metta