Marts iezīmēja sākumu Latvijas vēsturē pirmajiem B-UEFA Futsal licences kursiem telpu futbola treneriem, kas ir kā šī futbola izglītības segmenta attīstības nākamais solis pēc 2016. gadā organizētās pirmās C-LFF Futsal izglītības programmas. Latvija ir starp pirmajām valstīm Eiropā, kas piedāvā šāda līmeņa apmācību telpu futbola treneriem.

 FOTO GALERIJA

Nodarbības uzsākuši kopumā 13 Latvijas telpu futbola treneri. Apmācības 120 stundu garumā ilgs līdz augustam, bet nodarbības pasniedz tādi telpu futbola lietpratēji kā Artūrs Šketovs, Aleksandrs Dibrivnijs, Orlando Duarte un Jurijs Trofimovs. Tāpat apmācību ietvaros Latvijā viesosies instruktors no Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA).

"Šie ir pirmie B-UEFA Futsal treneru kursi Latvijā. Tāda līmeņa kursi ir ļoti svarīgs solis telpu futbola treneru izglītībā. Šajos kursos vairāki Latvijas un Eiropas telpu futbolā speciālisti dalīsies ar savām zināšanām un pieredzi. Paredzu radošu un notikumiem bagātu kursu," pauž kursu vadītājs, Latvijas Futbola federācijas (LFF) Izglītības nodaļas metodiķis Kirils Buravcevs.

"B-UEFA telpu futbola kursu īstenošana ir plats solis telpu futbola attīstībai Latvijā. Esam vieni no pirmajiem Eiropā, kuri šo kursu uzsākuši. Patīkami, ka lielāko tiesu no treneru saraksta veido tie dalībnieki, kuri iepriekš izgāja C-LFF licences apmācības. Vietējo treneru sagatavošana un klubu attīstība manā skatījumā ir svarīgākie aspekti telpu futbola izaugsmei Latvijā," uzskata Latvijas nacionālās telpu futbola izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs.

"Treneris ir svarīgākais posms futbola attīstībā, jo sākumā treneris ieinteresē bērnu nodarboties ar futbolu, stāstot par nepieciešamajām iemaņām, un pēc tam treneris motivē spēlētāju ar maksimālu atdevi darboties treniņā un spēles laikā. Tāpēc treneru metodiskā izglītība ir futbola attīstības pamata sastāvdaļa. Pasaules tendence straujai telpu futbola attīstībai neatstāj bez uzmanības arī jautājumu par telpu futbola treneru izglītības attīstību. Pateicoties UEFA, uz šodienu ir uzsākta treneru metodiskās izglītības programma B-UEFA, pateicoties kurai tiek sekmēta profesionālāku telpu futbola iemaņu apgūšana, tā palīdz detalizētāk izzināt trenerus interesējošos jautājumus, kā arī saņemt atbildes un ieteikumus no pasaules vadošajiem speciālistiem apmācību jomā. No LFF un Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) puses mēs rīkojam un turpināsim regulāri rīkot treneru kvalifikācijas paaugstināšanas kursus," piebilst LTFA prezidents Vadims Ļašenko, atklājot, ka 25. un 26. aprīlī Rīgā pirmo reizi notiks telpu futbola treneru meistarklase, kuru vadīs pašreizējais Eiropas čempionu - Portugāles izlases - treneris Jorge Braz.

C-LFF Futsal programmas noslēgums 2016. gadā


Latvijas Futbola federācija