Šo svētdien plkst. 18:00 Liepājas Olimpiskajā centrā risināsies Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētās Latvijas kausa izcīņas fināla spēle, kurā spēkus samēros desmitkārtējā valsts čempione FK Nikars un 1. līgas vienība LDZ Cargo/DFA. Pirms tam plkst. 16:00 šeit pat spēkus Latvijas 1. līgas čempionāta pusfināla duelī samēros TFK Liepāja un Jēkabpils lūši/Ošukalns. Abus mačus tiešraidē varēs vērot Sportacentrs.com interneta translācijā.

Daugavpils komanda LDZ Cargo/DFA ceļu uz Latvijas kausa finālu sāka no 1/16 fināla kārtas, kur ar 10:3 pieveica PB Line/Dinair. Astotdaļfinālā daugavpilieši negaidīti pārliecinoši ar 9:3 sagrāva Optibet Virslīgas vienību FC Petrow, ceturtdaļfinālā ar 5:2 sarūgtināja citu Latvijas spēcīgāko klubu saimes pārstāvi TFK Rēzekne, savukārt pusfinālā ar 3:2 pārspēja New Project Tente.

Tikmēr FK Nikars Latvijas kausa izcīņā iesaistījās no astotdaļfināla kārtas, kur ar 7:1 lika kapitulēt FK Tukums 2000/TSS, bet pēcāk ceļā uz finālu pārvarēja arī Valmiera Glass VIA (3:0) un FK BEITAR (2:1) komandu pretestību.

Latvijas kausa trofejas laureāte iegūs tiesības piedalīties tradicionālajā Superkausa mačā, kur nākamās sezonas ievadā tiksies ar 2017./2018. gada Optibet Virslīgas čempionāta uzvarētāju.

Kā zināms, pērnajā sezonā par Latvijas kausa ieguvēju kļuva nacionālās valstsvienības galvenā trenera Artūra Šketova vadītā FK RABA, kas ar 3:1 pieveica FK Nikars vienību.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija