Aizvadītajā nedēļas nogalē, 3. martā, tika aizvadīts Latvijas veterānu telpu futbola čempionāta pēdējais kvalifikācijas posms. Par uzvarētāju tika atzīta Carnikava, bet pēc etapa noslēgšanās tika noteiktas arī tās četras komandas, kas turpinās cīņu par labākās veterānu čempionāta komandas titulu.

Noslēdzošajā kvalifikācijas posmā, kas norisinājās Rīgā, piedalījās visas sešas čempionātā dalību ņēmušās komandas – Viesulis, Jūrmala, Daugavpils, FK 02, Nikars-Sportima un Carnikava.

 FOTO GALERIJA

 VIDEO APSKATS

Pirmajā vietā ierindojās Carnikava, kas sabraukuma laikā guva trīs uzvaras un izcīnīja divus neizšķirtus. Sīva cīņa norisinājās par otro vietu, kurā, pateicoties labākai vārtu attiecībai, ierindojās FK 02 pārstāvji, aiz sevis atstājot Nikars-Sportima spēlētājus. Savstarpējā spēle ietekmēja arī ceturtās un piektās vietas sadalījumu – Viesulis uzvara pār Daugavpili nodrošināja iespēju posmu noslēgt kā ceturtajiem, kamēr iepriekšējā etapa uzvarētājiem Daugavpils vienībai nācās samierināties ar piekto vietu pēdējā kvalifikācijas kārtā. Sestajā vietā ierindojās Jūrmalas telpu futbolisti, kas čempionātā piedalījušies divās kvalifikācijas kārtās – pirmajā un pēdējā.

Apkopojot rezultātus, noskaidrojās, ka par Latvijas veterānu čempionāta labākās komandas titulu cīņu turpinās Nikars-Sportima, Carnikava, FK 02 un Viesulis. Jāatzīmē, ka Daugavpils vienību no fināliem šķīra tikai viens kopvērtējuma punkts.

Rezultāti un kopvērtējums

Kā jau ierasts, noslēdzoties cīņām laukumā, tika apbalvotas ne tikai komandas, bet arī apbalvoti individuālo kategoriju uzvarētāji. Par labāko vārtsargu tika atzīts Aleksandrs Proskurņins, kas pārstāv Nikars-Sportima rindas, bet labākā spēlētāja tituls tika Aleksandram Upeniekam (FK 02). Gūstot piecus vārtus, par posma rezultatīvāko spēlētāju kļuva carnikavietis Kirils Petrovs, bet par labāko treneri/menedžeri tika atzīts Carnikava galvenais treneris Pjotors Špakovs.

Čempionāta finālposms norisināsies 25. martā Latvijas telpu futbola svētkos Rīgā.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija