Aizvadītajā nedēļā Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētajā Latvijas 1. līgas turnīrā noslēdzās regulārā čempionāta izspēle, pēc kuras kļuva zināmas visas četras komandas, kas spēkošanos par zelta medaļām turpinās izslēgšanas jeb Play-off stadijā. Jau iepriekš dalību pusfinālā bija garantējusi LDZ Cargo/DFA, bet atlikušās trīs vakances ieguva TFK Liepāja, RSU/Miltiņkrogs-Dobele un Jēkabpils lūši/Ošukalns.

Latvijas 1. līgas čempionāta Austrumu konferencē galvenā intriga bija cīņā par otro vietu, uz kuru pretendēja Jēkabpils lūši/Ošukalns un Rēzeknes FA/BJSS. Jēkabpils klubs sestdien izbraukumā ar rezultātu 2:4 piekāpās pārliecinošajai tabulas līderei LDZ Cargo/DFA, tādēļ bija skaidrs, ka rēzekniešiem otrās vietas iegūšanai dienu vēlāk savu skatītāju priekšā jāuzvar TFK Salaspils.

Īstenot šo mērķi Rēzeknes FA/BJSS vienībai tomēr neizdevās – abpusēji rezultatīvā un saspringtā mačā rēzeknieši piekāpās ar rezultātu 4:5, vienlaikus nopelnot cīņas gaitā arī trīs tiešos noraidījumus. Par izšķirošo uzvaras vārtu autoru 38. minūtē TFK Salaspils rindās kļuva Artjoms Kozlovskis, savukārt mājinieku sastāvā hat-trick realizēja Dmitrijs Borisovs, kurš sarkanās kartītes saņemšanas dēļ maču nepabeidza.

Vēl Austrumu konferencē jāatzīmē LDZ Cargo/DFA piektdien sasniegtā sezonas rekorduzvara (23:1) pār FK Limbaži. Vairāk nekā pusi jeb 15 vārtus guva Jurijs Halimons, kurš kopumā ar 33 trāpīgiem raidījumiem pabeidza 1. līgas regulāro čempionātu kā rezultatīvākais futbolists. Uz pozitīvas nots svētdien čempionātā finišēja PB Line/Dinair, kas ar 7:0 pieveica Madona FK, izcīnot ceturto vietu konferencē.

Tikmēr Rietumos abas konferences vadošās vienības kļuva zināmas pēc svētdienas spēlēm, kuru ietvaros TFK Liepāja ar 9:3 izbraukumā pieveica ilglaicīgo līderi FK Tukums 2000/TSS, savukārt RSU/Miltiņkrogs-Dobele savā laukumā, pateicoties Edgara Strautiņa pieciem vārtu guvumiem, ar 7:3 sarūgtināja pērn 1. līgas čempionātā sudraba medaļas izcīnījušo FC Nikers.

Līdz ar to Rietumu konferencē ar 22 punktiem finišēja uzreiz trīs komandas, bet divas labākās vietas, pateicoties vairāk izcīnītiem punktiem savstarpējās spēlēs, ieguva TFK Liepāja (10 punkti) un RSU/Miltiņkrogs-Dobele (4), kamēr tukumnieki (3) palika aiz borta.

Pusfināla kārtā līdz ar to LDZ Cargo/DFA spēkosies ar RSU/Miltiņkrogs-Dobele, kamēr TFK Liepāja cīnīsies pret Jēkabpils lūši/Ošukalns. Pēdējā no šiem pāriem pirmais pusfināla duelis risināsies jau šo svētdien plkst. 16:00 Liepājas Olimpiskajā centrā pirms Latvijas kausa fināla mača.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija