Divu dienu garumā – 7. un 8. martā – Elektrum Olimpiskajā centrā notiks Pavasara kausa izcīņas turnīrs U-16 meiteņu komandām, kurā piedalīsies AFA Olaine, FK Iecava/FK Jelgava, FS Metta/OSC, Rīgas Futbola skola un SK Super Nova futbolistes.

Visu turnīra spēļu tiešraides plānots translēt Latvijas Futbola federācijas YoutTube kanālā ŠEIT.

Pavasara kausa sacensības šīs vecuma grupas spēlētājām futbolā 11:11 pirmoreiz tika ieviestas pērn ar mērķi popularizēt meiteņu futbolu Latvijā, sniegt lielāku spēļu praksi U-16 vecuma grupas komandām un sekmēt spēlētāju pāreju no futbola 8:8 uz futbolu 11:11. Sacensībās piedalās 2002.-2004. dzimšanas gada futbolistes. Komandas pieteikumā var iekļaut divas 2005. gadā dzimušas spēlētājas, bet spēles protokolā uz konkrētu kārtu drīkst iekļaut tikai vienu 2005. gadā dzimušu spēlētāju.

Katra no komandām divu dienu garumā aizvadīs pa četrām spēlēm, mačiem sākoties plkst. 10:30. Ieeja skatītājiem bez maksas!

SPĒĻU KALENDĀRS UN REZULTĀTI

Pirms gada par pirmajām Pavasara kausa ieguvējām kļuva Rīgas Futbola skolas meitenes, izšķirošajā spēlē pēcspēles sitienos uzvarot vienaudzes no FS Metta/OSC. Trešajā vietā ierindojās Olaines un Iecavas apvienotā komanda.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija