Rīgas 21. un 89. vidusskola marta pirmajās dienās uzņēma īpašus meiteņu futbola svētkus, ar kuriem ievadīta projekta Meiteņu futbols atgriežas skolās otrās sezonas gaidīšana. Divu dienu aktivitātēs piedalījās ap 100 jaunajām sportot gribētājām.

 FOTO GALERIJA

Svētku pasākumi bija paredzēti 6.-7. klašu skolniecēm, kuras būs vienas no projekta jaunās sezonas dalībniecēm. Jautrā un brīvā gaisotnē vienkopus satikās meitenes no Rīgas 89. vidusskolas, Rīgas Juglas vidusskolas, Rīgas 46. vidusskolas, Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas, Rīgas 71. vidusskolas, Rīgas 21. vidusskolas, Rīgas Rīdzenes pamatskolas un Rīgas Rīnūžu vidusskolas.

Gaidāmo turnīra spēļu gaidīšanas svētkos kopā ar skolniecēm dažādās sportiskās aktivitātēs piedalījās trīs Latvijas U-19 meiteņu izlases un Rīgas Futbola skolas futbolistes Valērija Jevstigņejeva, Jevgēnija Koha un Līna Kuzmina, kuras palīdzēja meitenēm tuvāk iepazīties ar futbolu atraktīvā un brīvā veidā. Latvijas jaunatnes izlases spēlētājas vadīja dažādas stafetes un iepazīstināja dalībnieces ar futbola noteikumiem.

Neiztika arī bez dāvināšanas prieka, meitenēm tiekot pie dažādiem Latvijas sieviešu futbola suvenīriem, bet skolām iegūstot futbola bumbas lietošanai savās ikdienas nodarbībās.

Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF) pērn uzsāka jaunu meiteņu futbolu popularizējošu un attīstošu projektu Meiteņu futbols atgriežas skolās, kas savā pirmajā pastāvēšanas gadā piedāvāja Rīgas pilsētas izglītības iestāžu 5.-6. klašu komandām piedalīties jauna veida izglītojošās futbola sacensībās. Turnīra pirmajā gadā sacensībās piedalījās sešu galvaspilsētas skolu komandas.

Šogad turnīra dalībnieku rindas augušas jau līdz 12 komandām, starp kurām būs arī Rīgas 72. vidusskola, Rīgas 22. vidusskola un Rīgas Ziepniekkalna sākumskola. Plašāka informācija par gaidāmajām turnīra spēlēm sekos drīzumā.


Latvijas Futbola federācija