Ceturtdien, 1. martā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās pirmssezonas organizatoriskajā sapulcē satikās Komanda.lv 1. līgas čempionāta gaidāmās sezonas dalībnieki, pārrunājot čempionāta aktualitātes un veicot kalendāra izlozi. Pirmās čempionāta spēles plānots aizvadīt 21./22. aprīlī.

 FOTO GALERIJA

Jau ziņots, ka gaidāmajā sezonā čempionātā startēs 12 vienības. Kopīgā komandā apvienojušies BFC Daugavpils un FK Progress klubi, kas sacensībās plāno startēt ar nosaukumu FC Daugavpils/Progress, kā arī turnīra rindas papildinājuši divi jaunpienācēji no pērnās sezonas 2. līgas čempionāta finālturnīra dalībnieku vidus – SK Super Nova un Balvu Sporta centrs.

Kalendārais plāns, komandām sacenšoties divos apļos, paredz sezonu sākt 21./22. aprīlī, bet regulārā čempionāta 22 kārtas noslēgsies 20./21. oktobrī. Pēc tam oktobra beigās un novembra ievadā norisināsies otrā posma spēles, kuru ietvaros pa trim savstarpējiem mačiem aizvadīs regulārā čempionāta četras spēcīgākās komandas, ņemot līdzi pirmajā posmā iekrātos punktus. Turnīra uzvarētāji iegūst tiesības 2019. gadā piedalīties SynotTip Virslīgas čempionātā, bet otrās vietas ieguvēji par šādu iespēju aizvadīs divas pārspēles ar Virslīgas priekšpēdējās vietas īpašniekiem. Plašāka informācija pieejama turnīra reglamentā.

Sacensību kalendārs pēc tā precizēšanas klubu iekšējās sarunās tiks publicēts atsevišķi.

Jaunās sezonas spēļu oficiālā bumba būs Adidas Telstar 18, kas ir 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra oficiālā bumba. Par citām jaunās sezonas aktualitātēm plašāka informācija tiks sniegta sezonas prezentācijas pasākumā neilgi pirms tās sākuma.

Kopš 2015. gada 1. līgas čempionāta titulsponsors ir sporta preču veikals Komanda, kas piedāvā katram 1. līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera Adidas.


Latvijas Futbola federācija