Šodien, 26. februārī, ar spēli pret Meksiku starptautiskajā sieviešu futbola izlašu pārbaudes spēļu turnīrā Turkish Women's Cup – Alanya 2018 debitēs Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlase. Galvenā trenera Didža Matīsa vadītā komanda šo maču iesāks plkst. 17:00 (pēc Latvijas laika) jeb plkst. 18:00 (pēc Turcijas laika). Aktuālākajai informācijai būs iespējams sekot līdzi arī LFF.lv mājaslapā.

LaIMĒ Latvijas izlases kalendāru prognožu konkursĀ Facebook platformā!

GatavošaNās PROCESS spēlei pret Meksiku

Mūsu valstsvienība vienkopus uz šī kalendārā gada pirmo treniņnometni sapulcējās svētdien, 25. februārī. Pirms došanās uz Turciju komanda aizvadīja vienīgo treniņu Skonto hallē, Rīgā. Valstsvienības sastāvā dalībai šim turnīram tika iekļautas 18 futbolistes, tostarp, arī pāris jaunās futbolistes (Paula Linda Liniņa un Anna Marija Valaka), kuras, iespējams, tieši šajā turnīrā piedzīvos savu debiju nacionālās izlases rindās. 

 Latvijas izlases treniņš Skonto hallē un fotosesija viesnīcā (25.02.2018.)

Turcijas pilsētā Alānijā komanda ieradās pirmdienas, 26. februāra vakarā. Turnīra organizatori parūpējās par patīkamu pārsteigumu, proti, sagaidot visas komandas viesnīcā, futbolistēm un oficiālajām personām tika dāvināti ziedi. Otrdien, 27. februārī, Latvijas izlase aizvadīja arī divus treniņus - pirmais bija fiziskās sagatavošanas treniņš, bet vakarā komandai bija iespēja arī patrenēties uz dabīgā zālāja laukuma, lai sagatavotos jau konkrēti mačam pret Meksiku.

Marija Ibragimova: komandas iekšējā pārliecība ir pieaugusi

Šī būs abu valstsvienību pirmā savstarpējā tikšanās reize futbola laukumā. Meksikas izlase pašlaik FIFA pasaules izlašu reitingā ierindojas 26. vietā, kamēr Latvijas izlase atrodas 82. pozīcijā. Ar mūsu pretinieču sastāvu šajā turnīrā, kurā sapulcinātas futbolistes gan no pašmāju klubiem, gan arī Spānijas, Francijas, Islandes un ASV klubiem, tuvāk iespējams iepazīties Meksikas Futbola federācijas mājaslapā.

Jaunumi organizatoriskajā sapulcē

Otrdienas vakarā notikušajā turnīra oficiālā organizatoriskajā sapulcē tā rīkotāji iepazīstināja dalībniekus ar visiem aktuālajiem jaunumiem turnīra rīkošanas sakarā, kā arī apstiprināja reglamentu. Galvenais jaunums bija tāds, ka šī turnīra spēles tomēr netiks iekļautas oficiālajā FIFA spēļu reitingā, jo turnīra organizatori dažādu apstākļu dēļ nepaguva reģistrēt spēles kā A nacionālo izlašu kategorijas spēles to noteiktajā kārtībā FIFA. Vienlaikus arī kļuva zināms, ka šajā turnīrā sākotnēji paredzēto divpadsmit komandu vietā startēs desmit, proti, uz Alāniju tomēr nav ieradusies Nigērijas valstsvienība, bet Kosova startēs ar vienu izlasi (sākotnēji bija paredzēta gan "A", gan "B" izlases dalība).

Līdz ar dalībnieku skaita samazināšanos turnīra organizatoriem nācās mainīt arī spēļu kalendāru, taču šis apstāklis vismaz apakšgrupu turnīra posmā neietekmēs Latvijas nacionālās izlases grafiku. Mūsu komandai, kā jau ziņots iepriekš, šodien paredzēta spēle ar Meksiku, tad 2. martā mūsu izlase tiksies ar Poliju, bet 4. martā - Jordāniju. Spēles par vietām kopvērtējumā paredzētas otrdien, 6. martā. Paredzēts, ka no turnīra spēlēm tiks nodrošinātas arī spēļu video tiešraidēs, par kurām papildus informācija būs pieejama LFF.lv mājaslapā neilgi pirms attiecīgās spēles sākuma tās protokola sadaļā

TURKISH WOMEN’S CUP – ALANYA 2018 APAKŠGRUPAS

  • A grupa: Meksika, Polija, Jordānija, Latvija
  • B grupa: Francijas "B" izlase, Kazahstāna, Kosova 
  • C grupa: Ukraina, Rumānija, Ziemeļīrija

Katrai komandai apakšgrupas turnīra ietvaros paredzētas trīs spēles. B un C grupas komandas, papildus divām spēlēm savas grupas ietvaros, aizvadīs pa vienam mačam pret otras grupas komandām, proti, Ziemeļīrija tiksies ar Kazahstānu, Kosova ar Ukrainu, bet Francijas "B" izlase - Rumāniju.

LATVIJAS IZLASES SPĒĻU KALENDĀRS*

Trešdiena, 28. februāris plkst. 17:00 MEKSIKA - LATVIJA 
Piektdiena, 2. marts plkst. 12:00 POLIJA - LATVIJA
Svētdiena, 4. marts plkst. 12:00 JORDĀNIJA - LATVIJA

Otrdiena, 6. marts - spēles par vietām kopvērtējumā

Visas turnīra spēles notiks Turcijas pilsētā Alānijā esošajos dabīgā zālāja futbola laukumos. Turnīra fināls paredzēts 6. martā plkst. 15:30 OBA Stadium arēnā. 

*spēļu sākums norādīts pēc Latvijas laika (ar Turciju - vienas stundas starpība)

Novēlam Latvijas izlasei veiksmi šajā turnīrā un turēsim īkšķus par mūsu komandu!


Latvijas Futbola federācija