Iepriekšējā nedēļas nogalē Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētajā Latvijas 1. līgas čempionātā notika kārtējās septiņas spēles, turnīra pirmajam etapam ieejot finiša taisnē. Pirms noslēdzošajām cīņām, kas risināsies šonedēļ, joprojām vienīgi Austrumu konferences vadošā komanda LDZ Cargo/DFA nodrošinājusi dalību Play-off kārtā.

LDZ Cargo/DFA telpu futbolisti sestdien papildināja uzvaru krājumu, abpusēji rezultatīvā mačā izbraukumā pārspējot TFK Salaspils vienību – 11:5. Izcilu sniegumu viesu rindās demonstrēja Jurijs Halimons, kura rēķinā seši trāpīgi raidījumi. Ar kopumā 18 gūtajiem vārtiem J. Halimons ir savas pārstāvētās konferences rezultatīvākais futbolists, tuvāko sekotāju Guntaru Silagaili (Rēzeknes FA/BJSS) apsteidzot par trim precīziem sitieniem.

Šajā pašā dienā ļoti svarīgu panākumu izcīnīja Jēkabpils lūši/Ošukalns, kas savā laukumā ar 8:1 sagrāva Madona FK vienību. Līdz ar to kļuva skaidrs, ka otru ceļazīmi uz iekļūšanu izslēgšanas spēļu stadijā noslēdzošajā kārtā sadalīs Jēkabpils klubs un Rēzeknes FA/BJSS. Jēkabpiliešu pārsvars pār tiešajiem konkurentiem šobrīd ir divu punktu apjomā, bet pēdējo cīņu viņiem jāaizvada pret līderi LDZ Cargo/DFA, kamēr rēzeknieši tiksies ar TFK Salaspils. Jāpiebilst, ka vienāda punktu skaita gadījumā priekšrocību iegūs Rēzeknes klubs, kuram ir labāka savstarpējo spēļu bilance (8:7 un 6:6).

Vēl Austrumu konferencē svētdien četri Mārtiņa Andersona vārtu guvumi palīdzēja PB Line/Dinair izcīnīt savu sezonas pārliecinošāko uzvaru, uzveicot FK Limbaži ar 13:0. Tiesa, PB Line/Dinar, kas tabulā ieņem ceturto vietu, kā arī pārējās zemāk esošās vienības pretendēt uz iekļūšanu divu grupas līderu sarakstā nevar vairs pat teorētiski.

Pavisam intriģējoši sportiskie notikumi attīstījušies Rietumu konferencē, kur pirms noslēdzošajām spēlēm gaidāmajā svētdienā piecas vadošās komandas izkārtojušās trīs punktu intervālā. Četras no tām – FK Tukums 2000/TSS (22), kā arī 19 punktus savākušās FC Nikers, TFK Liepāja un RSU/Miltiņkrogs-Dobele – joprojām pretendē uz kādu no pirmajām divām vietām.

Reālas iespējas iejaukties cīņā par ceļazīmi uz Play-off kārtu bija UPTK (19) komandai, taču Liepājas klubs aizvadītajās divās spēlēs ieguva tikai trīs punktus, pārspējot TFK Liepāja (8:3) un piekāpjoties RSU/Miltiņkrogs-Dobele vienībai – 3:5. Tā kā UPTK telpu futbolistiem spēļu regulārajā čempionātā vairs nav atlicis, komanda zaudējusi pat teorētiskas izredzes aizķerties kādā no pirmajām divām vietām konferencē.

Vēl divās spēlēs aizvadītajā nedēļas nogalē pie panākumiem tika citas favorītu pulka vienības – FC Nikers pieveica FK Nīca/OtankiMill.eu (6:4), savukārt FK Tukums 2000/TSS sagrāva Talsi/FK Laidze (9:0).

Latvijas kausa finālā iekļūst arī FK Nikars

Pagājušajā nedēļā noskaidrojās otra Latvijas kausa fināliste – par to kļuva desmitkārtējā Latvijas čempione FK Nikars, kas ne bez grūtībām ar rezultātu 2:1 pieveica sīkstu pretestību izrādījušo FK Beitar.

Kausa fināla duelī FK Nikars spēkosies ar 1. līgas čempionāta Austrumu konferences vadošo komandu LDZ Cargo/DFA. Šis mačs plānots 11. martā plkst. 18:00 Liepājas Olimpiskajā centrā.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija