Iepriekšējā nedēļas nogalē noslēdzās Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizēto Optibet Virslīgas sacensību regulārais čempionāts un kļuva zināmi visi ceturtdaļfināla pāri. Turnīra pirmo etapu pārliecinošā līderpozīcijā pabeidza desmitkārtējā valsts čempione FK Nikars, bet otrajā vietā finišēja TFK Rēzekne, kas līdz ar uzvaru savstarpējā mačā apsteidza tiešo konkurenti FK Beitar.

Sestdien Ludzas sporta hallē notikušajā cīņā rēzeknieši jau pirmajā puslaikā ieguva vērā ņemamu pārsvaru (4:0), bet visā mačā triumfēja ar rezultātu 4:1. Līdz ar šo panākumu Rēzeknes klubs sacensību pirmo etapu pabeidza otrajā vietā un ceturtdaļfinālā tiksies ar septītās pozīcijas īpašnieci Valmiera Glass VIA, kamēr FK Beitar spēkosies ar sestajā vietā palikušo New Project Tente.

Šajā pašā dienā kārtējo panākumu Elektrum Olimpiskajā centrā Rīgā kaldināja arī FK Nikars, kas atstāja "sausā" FC Petrow telpu futbolistus – 7:0. Galvenā trenera Orlando Duartes padotie regulāro čempionātu noslēdza ar perfektu bilanci, uzvarot visas 14 spēles un sasniedzot izcilu gūto un zaudēto vārtu attiecību – 123:8.

Dienu vēlāk turpat Elektrum Olimpiskajā centrā savu pirmo uzvaru šajā sezonā izcīnīja turnīra tabulas pastarīte SK Monarhs, pārspējot New Project Tente – 4:3. Tiesa, šis panākums no turnīra tabulas viedokļa monarhiem neko daudz nedeva, jo komanda nespēja pacelties augstāk par noslēdzošo astoto vietu un izvairīties no tikšanās ar FK Nikars jau izslēgšanas maču pirmajā stadijā.

Ceturtajā pozīcijā regulāro čempionātu pabeidza Latvijas izlases galvenā trenera Artūra Šketova vadītā FK Raba, kas izbraukumā ar 8:4 sarūgtināja Valmiera Glass VIA. Līdz ar to ceturtdaļfinālā FK Raba spēkosies ar FC Petrow, bet pusfinālā šī pāra veiksminiecei, visticamāk, nāksies tikties ar Optibet Virslīgas galveno favorīti FK Nikars.

Kā iepriekš vēstīts, ceturtdaļfināla kārtā uzvarētājas tiks noteiktas sērijās līdz kādas komandas divām uzvarām.

CETURTDAĻFINĀLA PĀRI

  1. FK Nikars – SK Monarhs
  2. TFK Rēzekne – Valmiera Glass VIA
  3. FK Beitar – New Project Tente
  4. FK Raba – FC Petrow

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija