Aizvadītajā nedēļas nogalē Spuņciemā norisinājās Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta izšķirošās spēles par medaļām vecākās grupas pirmajā un otrajā divīzijā, uzvaras laurus plūcot attiecīgi Rīgas Futbola skolai un FK Olaine.

 FOTO GALERIJA

Čempionāta vecākajā grupā spēkiem mērojas 2003. dzimšanas gada un vecākas futbolistes. Šeit kopumā 25 komandas pēc spēku samēra sadalītas divās divīzijās – pirmajā divīzijā krustojās piecu spēcīgāko vienību ceļi, bet otrajā divīzijā 20 komandas bija sadalītas četrās apakšgrupās. Pirmajā divīzijā pēc viena apļa spēlēm četras labākās komandas aizvadīja izslēgšanas turnīra mačus, bet otrajā divīzijā pēc viena apļa spēlēm atkarībā no grupās ieņemtajām vietām seko izslēgšanas turnīri par 1.-8. un 9.-16. vietu, cīņai par godalgām kvalificējoties katras grupas divām labākajām vienībām.

Vispirms sestdien Spuņciemā satikās četras labākās pirmās divīzijas komandas, kas vispirms aizvadīja pusfināla spēles. Rīgas Futbola skola-2 ar 4:2 prata uzvarēt Rēzeknes BJSS/SK Progress komandu, kamēr FK Liepāja pārliecinoši ar 7:2 apspēlēja Rīgas Futbola skola-1 vienību. Vēlāk rēzeknietes nespēja atkārtot pagājušā gada panākumu, kad tika iegūtas bronzas godalgas, jo spēlē par 3./4. vietu Rīgas kluba pirmā komanda izrādījās pārāka ar 2:1. Savukārt finālā, atkal tajā tiekoties Rīgas un Liepājas pārstāvēm, otro gadu pēc kārtas triumfēja Rīgas Futbola skola, kluba otrajai komandai uzvarot ar 6:0.

PIRMĀS DIVĪZIJAS REZULTĀTI

Par turnīra labāko spēlētāju tika nosaukta Olga Ševcova (Rīgas Futbola skola-2), bet labākās vārtsardzes balvu saņēma Dajana Čubreviča (Rīgas Futbola skola-1). Tāpat tika noskaidrotas komandu individuāli labākās spēlētājas:

  • Riga United FC – Tatjana Baličeva
  • Rēzeknes BJSS/SK ProgressLigita Tumāne
  • Rīgas Futbola skola-1Kristīne Giržda
  • FK LiepājaAnna Propošina
  • Rīgas Futbola skola-2Viktorija Zaičikova

Savukārt svētdien turpat Spuņciema sporta hallē astoņas labākās otrās divīzijas apakšgrupu posma komandas satikās izslēgšanas mačos, kurus ievadīja ceturtdaļfināla spēles. Jau šeit cīņu par medaļām beidza pērnās sezonas vicečempiones FK Laidze/Talsu NSS, kas ar 0:3 piekāpās FK Olaine vienībai, kamēr citas Olaines pārstāves no AFA Olaine ar 4:0 apspēlēja FK Lielupe futbolistes. Tāpat vietu pusfinālā nopelnīja divas Rīgas Futbola skolas komandas – kluba trešā vienība ar 4:1 uzvarēja kluba pirmo komandu, bet otrā vienība ar 2:1 pārspēja Preiļu BJSS meitenes.

Pusfināli kopā saveda gan divas Olaines, gan divas Rīgas komandas, kad FK Olaine ar 6:1 uzvarēja AFA Olaine futbolistes, bet Rīgas Futbola skolas trešā komanda pēc bezvārtu neizšķirta 0:0 pēcspēles sitienos ar 2:0 apspēlēja sava kluba otro komandu. Otro gadu pēc kārtas Rīgas kluba pārstāves kaklā kāra divus medaļu komplektus, jo mačā par 3./4. vietu Rīgas Futbola skola-2 ar 6:2 uzvarēja AFA Olaine pārstāves, bet finālā triumfēja FK Olaine, kas ar 2:1 pārspēja Rīgas Futbola skola-3 meitenes.

OTRĀS DIVĪZIJAS REZULTĀTI

Sacensību labākās spēlētājas godā tika celta Monta Peciņa (Rīgas Futbola skola-3), bet par labāko vārtsardzi nosauca Agnesi Mandriku (FK Olaine). Komandu labāko spēlētāju balvas izpelnījās:

  • Rīgas Futbola skola-1 Diāna Suvitra
  • FK LielupeEva Zvingevica
  • FK Laidze/Talsu NSSAsnāte Lindermane
  • Preiļu BJSSPaula Liniņa
  • AFA OlaineLinda Sazanova
  • Rīgas Futbola skola-2Dana Nikola Ņikitina
  • Rīgas Futbola skola-3Jeļena Savunova
  • FK OlaineAļona Petuhova

Otrās divīzijas 9./16. vieta tiks sadalīta 3. martā Spuņciemā.

Čempionāta četru vecuma grupu sabraukumus šosezon uzņem laukumi Rīgā, Spuņciemā, Maltā, Priekuļos, Piņķos, Olainē, Jaunolainē, Talsos un Jelgavā.

Vēl 2016. gadā čempionātā spēkus samēroja kopumā 39 komandas, bet pagājušajā sezonā to skaits pieauga līdz 51 vienībai. Šogad čempionāta dalībnieku skaits bagātinājies par vēl 12 komandām.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija