Elektrum Olimpiskajā centrā Rīgā 22. un 23. februārī tika aizvadīts Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas mācību-treniņu spēļu cikls 2004. dzimšanas gada jeb U-14 vecuma grupas futbolistiem no sešiem Latvijas futbola reģioniem.

 FOTO GALERIJA

Divu dienu garumā Rīgas, Zemgales, Vidzemes, Ziemeļaustrumu, Latgales un Kurzemes reģionālās izlases aizvadīja katra pa četrām spēlēm. Mācību-treniņu spēļu ciklos ierastos mačus uz rezultātu aizvieto atšķirīga formāta spēles. Tajās treneri katrai reģionālajai izlasei dod izpildīt konkrētus uzdevumus un uzstādījumus, bet futbolisti tiek vērtēti pēc viņu spējām izpildīt dotos uzdevumus.

REĢIONĀLO IZLAŠU SASTĀVI

Kā ierasts, noslēgumā tika noteikti aizvadīto maču labākie spēlētāji, starp kuriem iekļuva pa trim Zemgales un Rīgas, pa diviem Kurzemes un Latgales, kā arī viens Vidzemes izlases pārstāvis. Turnīra labākos spēlētājus sveica LFF Futbola akadēmijas projekta vadītājs Dainis Gudermanis, akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Jeļisejevs un Latvijas U-19 izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs.

  1. Kārlis Rūja (Zemgale, AFA Olaine)
  2. Markuss-Maksimuss Alpēns (Kurzeme, FK Liepāja)
  3. Eduards Ošis (Zemgale, FK Tukums-2000)
  4. Kristians Godiņš (Rīga, SK Super Nova)
  5. Gļebs Zalejko (Rīga, Rīgas Futbola skola)
  6. Raivo Stūriņš (Vidzeme, Ogres NSC)
  7. Kristaps Krieviņš (Zemgale, FK Tukums-2000)
  8. Alberts Duntavs (Rīga, JDFS Alberts)
  9. Niks Sliede (Kurzeme, FK Liepāja)
  10. Devids Rodevičs (Latgale, BFC Daugavpils)
  11. Gļebs Mihaļcovs (Latgale, BFC Daugavpils)

LFF Futbola akadēmijas turnīros fiksētie spēļu rezultāti paliek iekšējai lietošanai.

Nākamie LFF Futbola akadēmijas pasākumi norisināsies aprīlī LFF mācību un treniņu centrā Staicele.

LFF Futbola akadēmija pulcē valsts talantīgākos jaunās paaudzes futbolistus no visiem Latvijas reģioniem, lai novērtētu viņu sagatavotību, vadošo jaunatnes treneru vadībā sniegtu vērtīgus padomus un sekotu līdzi futbolistu izaugsmei. LFF Futbola akadēmijas talantu skatēs un mācību-treniņu spēlēs šosezon piedalās 2003., 2004. un 2005. dzimšanas gada futbolisti, vecākajiem no kuriem šis ir pēdējais apmācību gads akadēmijā, bet jaunākajiem - pirmais. Otro gadu pēc kārtas LFF Futbola akadēmijas programmā iekļautas arī talantu skates meitenēm.

Dalībniekus talantu skatēm un reģionālo izlašu spēlētājus sezonas laikā izraugās reģionālo izlašu treneri, lai jaunie futbolisti kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm.

Šī ir septītā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Tā sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuri iegūst vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā palīgs jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.


Latvijas Futbola federācija