Sestdien, 17. februārī, norisinājās Latvijas Jaunatnes telpu futbola čempionāta 2005. gadā dzimušajiem ceturtais posms. Pārspējot pārējās piecas komandas, kas piedalījās šajā čempionāta etapā, par uzvarētājiem kļuva TFS Nikars-Vanagi.

Čempionāta ceturtā kārta tika aizvadīta Inčukalna sporta kompleksā, un šajā reizē sešas no astoņām komandām, kas piedalījās posmā, bija FC Gauja (Valmiera), TFS Nikars-Vanagi (Rīga), FK Nīca, FC Nikers (Kuldīga), TFK Rēzekne Juniors un SK Amber/Rēzeknes BJSS.

 FOTO GALERIJA

 VIDEO APSKATS

Par posma uzvarētājiem kļuva TFS Nikars-Vanagi komanda, kas, gūstot piecas uzvaras piecās spēlēs, kā arī ielaižot vien trīs vārtus, atstāja aiz sevis SK Amber/Rēzeknes BJSS. Pēdējie piecās spēlēs guva trīs uzvaras, vienu reizi cīnījās neizšķirti, kā arī vienu reizi piedzīvoja zaudējumu – pret posma labāko komandu TFS Nikars-Vanagi. Īpaši jāuzsaka SK Amber/Rēzeknes BJSS komandas uzbrukums, kas posma laikā guva 30 vārtus.

Kārtējoreiz sīva cīņa tika aizvadīta tieši par trešo vietu. Šajā reizē bronzas godalgas savā starpā dalīja FC Nikers un FK Nīca, tomēr, ņemot vērā savstarpējā spēlē gūto uzvaru un nopelnītos trīs punktus, turnīra tabulā par vienu punktu vairāk kuldīdzniekiem. Nīcas jauniešiem šajā kārtā divas uzvaras un trīs zaudējumi, kas deva ceturto vietu. Izcīnītā uzvara pār FC Nikers līdzēja FC Gauja ierindoties turnīra tabulas piektajā vietā. Noslēdzoties posmam, sestajā vietā ierindojās Rēzeknes jaunā paaudze – TFK Rēzekne Juniors.

Rezultāti un kopvērtējums

Arī šajā kārtā, apbalvojot godalgotās komandas, balvas tika pasniegtas ne tikai posma vienībām, bet arī vairākās individuālajās kategorijās. Par labāko vārtsargu šajā reizē tika atzīts Rainers Mūrnieks (SK Amber/Rēzeknes BJSS), bet par labāko spēlētāju nosaukts TFS Nikars-Vanagi futbolists Kristofers Sticenko. Rekordlielu vārtu skaitu guva Lukass Mackevičs (SK Amber/Rēzeknes BJSS), kurš ar 13 gūtiem vārtiem kļuva par labāko vārtu guvēju. Savukārt par labāko treneri ceturtajā posmā kļuva TFS Nikars-Vanagi treneris Lauris Hincenbergs.

Latvijas Jaunatnes telpu futbola čempionāts 2005. gadā dzimušiem jauniešiem tiek aizvadīts četros posmos, no kuriem katra komanda piedalās trīs posmos, bet piektajā kvalifikācijas posmā startēs visas astoņas čempionātā dalību ņemošās komandas. Katrā posmā tiek izspēlēts apļa turnīrs, kur komanda spēlē katra ar katru. Piecu posmu kopvērtējuma četri labākie rezultāti (vērā tiks ņemti trīs komandas labākie posmi) iekļūs Latvijas Jaunatnes telpu futbola čempionāta finālā, kas norisināsies Latvijas telpu futbola svētkos 25. martā.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija