Laikā no 6. līdz 12. februārim tika noskaidrotas Latvijas XXVIII Universiādes telpu futbolā pirmās kārtas apakšgrupu uzvarētājas, otrās vietas ieguvējas un augstskola ar labākajiem rezultātiem starp trešās vietas īpašniecēm. Cīņu par labāko studentu komandas godu sacensībās, kuras šosezon sadarbībā ar Latvijas Augstskolu sporta savienību (LASS) un Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizē Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA) un JOMA-SPORT LATVIA, turpinās LSPA, LU, BA, TSI, RTU, ISMA, RSU, LLU un DU komandas.

Aizraujošās pirmā posma spēlēs tika noskaidrots, ka no A grupas, kurā startēja RTA (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija), TSI (Transporta un Sakaru institūts) un LU (Latvijas Universitāte), no tālākās cīņas izstājās rēzeknieši, kas savā zālē piekāpās abām Rīgas komandām. Pārliecinoša līdere B apakšgrupā bija LSPA (Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija), kas sagrāva abas pārējās grupas dalībnieces, tomēr par otro ceļazīmi uz nākamo kārtu tika aizvadīta asa un aizraujoša cīņa – ar rezultātu 4:3 uzvaru pār RISEBA (Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA) izcīnīja ISMA (Informāciju sistēmu menedžmenta augstskola), tādējādi nodrošinot vietu nākamajā kārtā.

Apspēlējot NAA (Nacionālās aizsardzības akadēmijas) studentus, vietu nākamajā posmā no C grupas nodrošināja arī RSU (Rīgas Stradiņa universitātes) un BA (Banku augstskolas) komandas. No D grupas ar vienādu punktu skaitu kvalificējās RTU (Rīgas Tehniskā universitāte) un LLU (Latvijas Lauksaimniecības universitāte), kas savā starpā nospēlēja neizšķirti, bet uzvarēja DU (Daugavpils universitāti). Jāatzīmē, ka no grupas pēc pirmās kārtas rezultātu apkopošanas izkļuva arī daugavpilieši, esot labākā no trešo vietu ieguvējām apakšgrupu turnīrā.

Pēc pirmās kārtas dalībnieku rezultātu apkopošanas kļuva skaidrs otrā posma trīs grupu sastāvs. Par vietu starp sešām labākajām studentu komandām E apakšgrupā 26. februārī LSPA zālē cīnīsies LSPA, LU un BA komandas. Sīvas cīņas solās būt F grupā 22. februārī TSI zālē, kur pret pagājušā gada godalgoto vietu ieguvējiem ISMA un TSI laimi meklēs ambiciozie RTU studenti. Tajā pašā dienā tiks aizvadītas G grupas spēles, kad Jelgavā LLU pie sevis uzņems RSU un DU komandas. Otrās kārtas divas labākās katras grupas komandas turpinās cīņu par Latvijas XXVIII Universiādes telpu futbolā čempionu titulu.

Atgādinām, ka 2016./2017. gada sezonā Latvijas Universiādē telpu futbolā piedalījās deviņas Latvijas augstākās izglītības iestādes, starp kurām par čempioniem kļuva ISMA, aiz sevis atstājot TSI un RSU.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija