Aizvadītajā sestdienā Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētajā Optibet Virslīgas čempionātā pārliecinošu uzvaru izcīnīja gan pašreizējā līdere FK Nikars, gan tās tuvākā sekotāja FK Beitar, kas pēc gūtā panākuma kopvērtējumā uz trešo vietu atbīdīja TFK Rēzekne vienību. Tāpat par 1. līgas Rietumu konferences līderi kļuvusi TFK Liepāja, kas savā laukumā izcīnīja piekto uzvaru sezonā, bet par Latvijas kausa izcīņas pirmo finālisti kļuvusi LDZ Cargo/DFA.

Desmitkārtējā Latvijas čempione FK Nikars sestdien Elektrum Olimpiskajā centrā Rīgā neatstāja ne mazākās cerības viesiem no Rēzeknes, sagraujot sāncenšus ar rezultātu 12:1. Pa trim vārtiem uzvarētāju sastāvā guva uzreiz trīs dažādi spēlētāji – Maksims Seņs, kā arī brazīliešu viesspēlētāji Marselo Nuness un Rodrigo Silveira.

Vēl vienā šajā dienā notikušajā duelī FK Beitar Spuņciema sporta hallē ar 9:3 sarūgtināja FC Petrow telpu futbolistus, laukuma saimnieku rindās četras reizes trāpīgi sitot Dmitrijam Kuzminam.

Pēc aizgājušās nedēļas nogales mačiem Optibet Virslīgas regulārajā čempionātā atlicis aizvadīt vairs tikai vienu kārtu, kas risināsies šo sestdien un svētdien. Līdz ar šī sacensību etapa noslēgumu starts tiks dots izslēgšanas mačiem, kur ceturtdaļfinālā sērijās līdz diviem panākumiem spēkosies 1. un 8. vietas ieguvējas, 2. un 7. vietas īpašnieces, 3. un 6. spēcīgākās vienības, kā arī 4. un 5. pozīcijā finišējušie klubi.

Jau tagad skaidras pretinieces vienam no šiem četriem play-off dueļiem – pārliecinošā līdere FK Nikars cīņā par vietu pusfinālā eksaminēs pastarīti SK Monarhs, kas pat teorētiski vairs nevar pakāpties augstāk par noslēdzošo astoto vietu. Visi pārējie ceturtdaļfinālu pāri kļūs zināmi pēc gaidāmajās brīvdienās paredzētajām cīņām.

TFK Liepāja pārņem vadību 1. līgas Rietumu konferencē

Liepājnieki svētdien savā laukumā uzņēma Talsi/FK Laidze vienību, izcīnot uzvaru ar rezultātu 6:2. Pa diviem vārtiem uzvarētāju sastāvā guva Emīls Jēkabsons un Nauris Dobelis. Pēc šīs uzvaras TFK Liepāja ir vienāds punktu skaits – 19 - ar FK Tukums 2000/TSS, bet labākas savstarpējo spēļu bilances dēļ priekšrocība tabulā ir Kurzemes klubam.

Tukuma komanda dienu iepriekš mājas zālē ļoti spraigā duelī cīnījās neizšķirti 5:5 ar FC Nikers, no zaudējuma izglābjoties vien 35 sekundes pirms tiesneša beigu svilpes, kad izlīdzinājuma vārtus laukuma saimniekiem guva Kristaps Vilmanis. Vēl Rietumu konferencē RSU/Miltiņkrogs-Dobele negaidīti pārliecinoši izbraukumā ar 9:3 sagrāva UPTK, kamēr Talsi/FK Laidze vietējā sporta hallē pieveica FK Nīca/OtankiMill.eu komandu – 5:4.

Pēc aizgājušo brīvdienu spēlēm situācija Rietumu konferencē izvērtusies ļoti saspringta – pirmās piecas komandas kopvērtējumā izkārtojušās trīs punktu intervālā. Nedaudz priekšā sāncensēm, kā minēts, atrodas TFK Liepāja un FK Tukums 2000/TSS (19), savukārt 16 punktus savākušas FC Nikers, RSU/Miltiņkrogs-Dobele un UPTK. Katrai šī piecinieka vienībai sacensību pirmajā etapā vēl jāaizvada pa divām spēlēm.

Austrumu konferencē jau iepriekš vietu labāko divu komandu pulkā nodrošinājusi līdere LDZ Cargo/DFA, bet otrās vietas liktenis sacensību turpinājumā izšķirsies starp Rēzeknes FA/BJSS (20) un Jēkabpils lūši/Ošukalns (19). Abas šīs vienības iepriekšējās brīvdienās papildināja uzvaru klāstu – rēzeknieši svētdien savā laukumā ar 11:5 pieveica PB Line/Dinair (seši vārti uzvarētāju sastāvā kapteinim Dmitrijam Borisovam), kamēr Jēkabpils lūši/Ošukalns dienu iepriekš arīdzan vietējo skatītāju priekšā ar 2:0 pārspēja TFK Salaspils vienību.

Vēl vienā šīs konferences duelī svētdien ceturto panākumu sezonā kaldināja Madona FK, kas atstāja "sausā" FK Limbaži – 6:0.

Latvijas kausa finālā iekļūst LDZ Cargo/DFA

Svētdien Daugavpils Olimpiskajā centrā risinājās pirmā Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēle, kurā 1. līgas Austrumu konferences vadošā komanda LDZ Cargo/DFA ar minimālu pārsvaru 3:2 pieveica Optibet Virslīgas čempionāta vienību New Project Tente.

Otra fināliste noskaidrosies otrdien, kad plkst. 19:00 Spuņciema sporta hallē spēkus samēros FK Nikars un FK Beitar.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija