Aizvadītajā svētdienā Rīgas 15. vidusskolā finišēja Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētās SynotTip Rīgas telpu futbola čempionāta Elites līgas pirmais etaps. Pēdējās divas ceļazīmes vadošajā kvartetā, kas turnīra nākamajā posmā turpinās cīņu par medaļām, nodrošināja DSV Transport un Futbola Parks/LSPA vienības.

Ar pārliecinošu atrāvienu kopvērtējuma tabulā iepriekš vietu pirmajā četriniekā jau bija garantējušas JakoSport&Graanul Pellets un Bettend.com, bet noslēdzošajā pirmā etapa kārtā noskaidrojās divas atlikušās vadošā kvarteta dalībnieces. Transportnieki pēc ļoti spraigas spēkošanās šoreiz cīnījās neizšķirti 4:4 ar FREE, mača noslēdzošajās sešās minūtēs ielaižot divus vārtus un tādējādi nenoturot iepriekš iegūto handikapu (4:2). Lai iekļūtu pirmajā četriniekā, FREE vīriem ar to bija par maz, un komanda šo sacensību stadiju noslēdza sestajā vietā ar 17 iekrātajiem punktiem, kamēr DSV Transport ar 20 punktiem ieņēma trešo pozīciju.

Tikpat punktus, cik DSV Transport, savāca arī Futbola Parks/LSPA, kas ar rezultātu 6:4 uzveica ārpus konkurences startējošo FC INTER STAR. Četrus vārtu studentu rindās guva Jurģis Zumbergs, bet par izšķirošo pavērsienu cīņas gaitā kļuva 36. minūte, kad FC INTER STAR rindās noraidījumu par otru saņemto brīdinājumu izpelnījās Romāns Šteinboks. Tobrīd Futbola Parks/LSPA bija vadībā ar minimālu pārsvaru (5:4), bet drīz pēc tam guva arī sestos vārtus.

Tikmēr abu līdervienību savstarpējā duelī JakoSport&Graanul Pellets ar rezultātu 5:1 pārspēja Bettend.com, palielinot pārsvaru pār tiešo konkurenti līdz četru punktu apjomam.

Vēl vienā svētdienas cīniņā Olaine ar 7:2 sagrāva Baltic International Bank komandu. Interesanti, ka uzvarētāju sastāvā pa vieniem vārtiem guva katrs komandas spēlētājs, izņemot vārtu vīru Denisu Draboviču.

Līdz ar to kļuvis skaidrs, ka Elites līgas otrajā posmā, ņemot līdzi visus divu apļu cīņu izcīnītos rezultātus un punktus, vadošajā kvartetā par medaļām spēkosies JakoSport&Graanul Pellets, Bettend.com, DSV Transport un Futbola Parks/LSPA, kamēr 5.-8. vietu sadalīs Olaine, FREE, FC INTER STAR un Baltic International Bank.

Trīs noslēdzošās līgas kārtas risināsies 25. februārī, kā arī 4. un 18. martā.

Pēc pirmā posma Elites līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā vadību saglabāja 19 vārtus guvušais Jurijs Ivanovs (Olaine), no kura par diviem precīziem raidījumiem atpaliek viņa komandas biedrs Aleksandrs Mihailovs.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija