Pēc 18. februārī Jaunolainē un Piņķos notikušajiem otrajiem sabraukumiem Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta U-12 vecuma grupā noskaidroti ceturtdaļfināla pāri un komandas, kas sacensību noslēgumā sadalīs 9./14. vietu. Tāpat pirmoreiz šosezon satikušās pašas jaunākās čempionāta dalībnieces.

 FOTO GALERIJA

U-12 vecuma grupā, kurā spēkojas 2006.-2007. dzimšanas gada futbolistes, pēc viena apļa spēlēm divās apakšgrupās 1.-8. vietu dalīs katras grupas četras spēcīgākās vienības, pārējām spēkojoties par 9.-14. pozīciju.

A apakšgrupā teicamu sniegumu demonstrēja AFA Olaine, kas uzvarēja visās sešās spēlēs, bet ar četriem panākumiem un diviem zaudējumiem sekoja FK Liepāja-1. Identisku punktu skaitu iekrāja vēl divas komandas – FK Iecava un Talsu NSS/FK Brocēni -, kas līdz ar to arī tika pie ceļazīmes un spēlēm par godalgām. Šis četrinieks tuvākās sekotājas apsteidza ļoti pārliecinoši, pēdējās trīs vietas grupā ieņemot SK Imanta, FK Liepāja-2 un FK Tukums-2000 meitenēm.

Savukārt B apakšgrupas līderos iekļuva divas komandas – Rīgas Futbola skola-1 un SK Super Nova. Pirmās vienīgos punktus zaudēja pret SK Babīte (2:2), kļūstot par labāko apakšgrupā, savukārt otrās bez uzvaras palika vien mačā pret apakšgrupas čempionēm (1:2), atpaliekot par punktu un paliekot otrās. Trīs punktus tālāk ierindojās FS Metta/OSC, kas zaudēja abām līderēm, bet pārējos mačos svinēja panākumus. Krietni iepakaļus bija SK Babīte meitenes, kuras ar sešiem punktiem ieguva kāroto ceturto vietu, bet aiz medaļu cīņu dalībnieku rindām palika SS Metta, Rīgas Futbola skola-2 un Šitika Futbola skola/74.vsk.

U-12 vecuma grupas rezultāti un kalendārs

Turnīri par 1./8. un 9./14. vietu notiks martā. Ceturtdaļfināla spēlēs gaidāmi dueļi starp AFA Olaine un SK Babīte, FK Liepāja-1 un FS Metta/OSC, Rīgas Futbola skola-1 un Talsu NSS/FK Brocēni, kā arī SK Super Nova un FK Iecava.

Tikmēr 17. februārī Olainē pirmo šīs sezonas sabraukumu aizvadīja U-10 vecuma grupas komandas, kurās spēlē 2008. dzimšanas gada un jaunākas futbolistes. Šie mači norisinās bez to rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā.

Pirmajā sabraukumā piedalījās jaunās futbolistes no AFA Olaine, SK Super Nova, FS Metta/OSC, Rīgas Futbola skola, Šitika Futbola skola/74.vsk, FK Baltika un Viļānu SS komandām.

Arī otrais sabraukums U-10 vecuma grupas komandām notiks Olainē – 17. martā.

U-10 vecuma grupas kalendārs

Čempionāta četru vecuma grupu sabraukumus šosezon uzņem laukumi Rīgā, Spuņciemā, Maltā, Priekuļos, Piņķos, Olainē, Jaunolainē, Talsos un Jelgavā.

Vēl 2016. gadā čempionātā spēkus samēroja kopumā 39 komandas, bet pagājušajā sezonā to skaits pieauga līdz 51 vienībai. Šogad čempionāta dalībnieku skaits bagātinājies par vēl 12 komandām.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija