Arvien straujāk tuvojas izšķirošie notikumi Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Rīgas telpu futbola čempionāta Alternatīvajā līgā. Divas kārtas pirms sacensību noslēguma kopvērtējuma priekšgalā punkta intervālā izkārtojušās trīs vienības – TFK LATS/METALS.LV, FK Stopiņi/LAS un Giftprint.LV/EUROLOGI. Pēdējā pēc ilgstošas atrašanās vadībā zaudējusi līderes statusu, atkrītot uz trešo vietu.

GiftPrint.LV/EUROLOGI, kas ilgstoši atradās pirmajā vietā, iepriekšējā kārtā piedzīvoja jau otro zaudējumu pēc kārtas, spraigā cīņā ar rezultātu 3:4 piekāpjoties Estoty/JOMA TEAM LEGENDS. Izšķirošos vārtus uzvarētāju labā cīņas priekšpēdējā minūtē guva Pāvels Nikitonovs, palīdzot savai komandai pēc izcīnītā panākuma nostiprināties turnīra tabulas ceturtajā ailītē.

Šo tiešās konkurentes neveiksmi sekmīgi izmantoja abas ciešākās sāncenses. TFK LATS/METALS.LV, pateicoties trim Andreja Demčuka vārtiem, pārliecinoši ar 8:0 sagrāva TRILINES, savukārt FK Stopiņi/LAS ar 4:2 pieveica FC Maskachka 2.

Līdz ar to kopvērtējumā nedaudz priekšā konkurentēm izvirzījušās 22 punktus savākušās TFK LATS/METALS.LV un FK Stopiņi/LAS, no kurām par punkta tiesu atpaliek GiftPrint.LV/EUROLOGI (21), bet par trim – Estoty/JOMA TEAM LEGENDS (19). Ļoti liela nozīme turpmākās medaļu cīņas kontekstā būs nākamās kārtas mačam 2. martā, kad spēkus Rīgas 15. vidusskolas zālē samēros abas pašreizējās līderes.

Trešo uzvaru sezonā un otro pēc kārtas izcīnīja RISEBA telpu futbolisti, kuri ar rezultātu 6:4 pārspēja FC ORIS. Savukārt vēl divi mači šajā kārtā noslēdzās ar vienas pretinieces graujošu triumfu – PFD ar rezultātu 11:1 sagrāva FK Ziemeļblāzma, četrus vārtus gūstot Edgaram Rubenim. Pēc neveiksmīgā sezonas sākuma PFD šī bija jau ceturtā uzvara pēc kārtas.

Ar identisku handikapu – 11:1 – noslēdzās cīņa starp Ropaži un FK Labas preces, kurā ropažnieku uzvaru sekmēja trīs Antona Aleksejenko un Alekseja Mozoļa trāpīgie raidījumi.

Alternatīvās līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pēc šīs kārtas ir divi līderi, no kuriem katrs guvis pa 13 vārtiem – jau minētais A. Mozolis, kā arī Aleksejs Gavrikovs (FC Maskachka 2).

Līgas priekšpēdējā kārta Rīgas 15. vidusskolā risināsies 23. februārī un 2.martā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija