Piektdien, 16. februārī, viesnīcas Mercure Riga Centre hotel telpās tika izlozētas jaunizveidotā futbola turnīra Mercure Rīga kausa izcīņas apakšgrupas. Atklāšanas spēles paredzētas 9. martā, savukārt pusfināli un fināls notiks aprīlī neilgi pirms Komanda.lv 1. līgas čempionāta regulārās sezonas sākuma.

Kā piektdien uzsvēra sacensību rīkotāji, šāda turnīra izveides mērķis ir nodrošināt 1. līgas klubiem kvalitatīvu pirmssezonas sagatavošanās procesu un savstarpēju pārbaudes spēļu aizvadīšanas iespēju, tādējādi vairojot gan klubu progresu, gan arī sniedzot iespēju skatītājiem sekot līdzi savām mīļākajām komandām un futbolistiem pirmssezonas karstākajā posmā.

Mercure Riga Centre hotel pārstāvis Andris Kruklis savā uzrunā uzsvēra, ka viesnīca ar lielāko prieku atsaucās uz rīkotāju iniciatīvu atbalstīt šo turnīru, vienlaikus uzsverot, ka Accor tīkla viesnīcas jau vairākus gadus sadarbojas Latvijas Futbola federāciju (LFF), tādējādi dažādu projektu veidā kopīgi sekmējot pašmāju futbolistu un komandu izaugsmi. A. Kruklis piebilda, ka šis turnīrs ir būtisks solis 1. līgas klubu attīstībai un sportiskā līmeņa celšanai, tādējādi popularizējot futbolu arī Latvijas reģionos.

Turnīra organizators Aleksejs Spasjonņikovs iepazīstināja klubu pārstāvjus ar gaidāmā turnīra reglamentu, kā arī saistītajiem organizatoriskajiem jautājumiem. Apakšgrupas izlozēja paši turnīra dalībnieki.

A grupā vienkopus tiksies aizvadītā Komanda.lv 1. līgas čempionāta septītā labākā komanda Rēzeknes FA/BJSS, regulārās sezonas devītās vietas ieguvēja RTU FC/Skonto Academy, 11. vietas īpašniece Preiļu BJSS, kā arī SK Super Nova komanda. Tikmēr B grupā sacentīsies 5. vietas ieguvēji pērn FK Tukums 2000/TSS, 6. vietas īpašnieki JDFS Alberts, 12. vietu ieņēmušais FK Staiceles Bebri, kā arī šogad apvienotā BFC Daugavpils/Progress komanda.

Kā jau ziņots, turnīrs tiek rīkots ar LFF konceptuālu atbalstu. To apkalpos LFF vai citas UEFA dalībvalsts apstiprinātie un licencētie tiesneši. Spēļu tiešraides nodrošinās portāls Sportacentrs.com.

Apakšgrupu turnīra spēļu kalendārs

Piektdiena, 9. marts
plkst. 10:30 | Preiļu BJSS - RTU FC/Skonto Academy (Elektrum OC halle, Rīga)
plkst. 13:00 | JDFS Alberts - FK Tukums 2000/TSS (Elektrum OC halle, Rīga)

Piektdiena, 16. marts
plkst. 11:00 | Preiļu BJSS - SK Super Nova (Elektrum OC halle, Rīga)
plkst. 12:00 | Rēzeknes FA/BJSS - RTU FC/Skonto Academy (Skonto halle, Rīga)
plkst. 13:05 | JDFS Alberts - BFC Daugavpils/Progress (Elektrum OC halle, Rīga)
plkst. 14:05 | FK Staiceles Bebri - FK Tukums 2000/TSS (Skonto halle, Rīga)

Sestdiena, 17. marts
plkst. 16:30 | Rēzeknes FA/BJSS - SK Super Nova (Skonto halle, Rīga)
plkst. 19:00 | FK Staiceles Bebri - BFC Daugavpils/Progress (Skonto halle, Rīga)

Piektdiena, 23. marts
plkst. 10:00 | FK Staiceles Bebri - JDFS Alberts (Elektrum OC halle, Rīga)
plkst. 12:30 | Rēzeknes FA/BJSS - Preiļu BJSS (Elektrum OC halle, Rīga)

Ceturtdiena, 29. marts
plkst. 12:00 | SK Super Nova - RTU FC/Skonto Academy (Skonto halle, Rīga)
plkst. 14:05 | BFC Daugavpils/Progress - FK Tukums 2000/TSS (Skonto halle, Rīga)

Spēles par 3. vietu un fināla norises vieta un laiks tiks izziņots papildus.

Spēles notiks pēc FIFA noteikumiem, katra spēle tiks aizvadīta pēc formāta - divi puslaiki pa 45 minūtēm katrs. Spēlētāju maiņu skaits nebūs ierobežots, izņemot turnīra finālspēli un spēli par 3. vietu, kurā tiks atļautas piecas spēlētāju maiņas katrā komandā. Leģionāru skaits šī turnīra ietvaros arī nebūs ierobežots. Pārbaudāmo futbolistu statusu spēles protokolā klubi būs tiesīgi apzīmēt kā Pārbaudāmais spēlētājs, turklāt vienā spēlē var tikt pieteikti ne vairāk kā pieci pārbaudāmie spēlētāji. Komandas spēlētāju skaits pieteikumā un papildpieteikumā nav ierobežots, turklāt spēlētājs turnīra laikā var pāriet un parādīties citu turnīra komandu pieteikumā (vai papildpieteikumā), taču pēc katras šādas pārejas veikšanas nevar vairs parādīties nevienas no iepriekš pārstāvēto komandu pieteikumiem (vai papildpieteikumiem).


Informāciju sagatavoja:
Mercure Rīga kausa izcīņa