Valsts otrajā spēcīgākajā sieviešu futbola turnīrā – 1. līgā – jaunajā sezonā spēkosies 11 komandas, kas aizvadīs sacensības divos posmos. Ceturtdien, 15. februārī, čempionāta dalībnieki satikās sezonas kalendāra izlozē.

 FOTO GALERIJA

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, 2018. gadā Sieviešu futbola 1. līgas dalībnieku loks audzis par vienu komandu. Pērnās sezonas čempione Rēzeknes BJSS/SK Progress pārcēlusies uz Sieviešu futbola līgu (SFL), klāt nākusi sacensību debitante FS Metta, bet Rīgas Futbola skola turnīrā startēs ar divām komandām. Bez šīm vienībām 1. līgā redzēsim arī pērn tajā spēlējušās AFA Olaine, FK Laidze/Talsu NSS, FK Iecava, SK Super Nova, BFC Daugavpils, Preiļu novada BJSS, Rēzeknes novada BJSS un SK Imanta komandas.

Līdzīgi kā pērn, komandas čempionāta gaitā aizvadīs divus posmus. Pirmajā notiks viena apļa turnīrs, pēc kura rezultātiem vienības sadalīsies divās otrā posma grupās, tajās sadalot 1.-6. un 7.-11. vietu. Otrajā posmā komandas savās grupās aizvadīs vēl vienu apli, ņemot līdzi pirmā posma savstarpējo maču rezultātus.

Klubu iekšienē diskusijas par precīziem jaunās sezonas spēļu norises laikiem un vietām turpināsies līdz februāra beigām, bet marta ievadā paredzēta jaunās sezonas kalendāra publiskošana. Sezonas sākums plānots aprīļa vidū.

Jau iepriekš ziņots, ka SFL turnīrā arī gaidāmajā sezonā piedalīsies četras komandas.

2018. gada 1. līgas čempionāta var piedalīties jaunietes, kuras dzimušas 2003. gadā un vecākas, kā arī trīs 2004. gadā dzimušas jaunietes vai divas 2004. gadā dzimušas un viena 2005. gadā dzimusi jauniete. Spēlētājas, kuras ir sasniegušas 18 gadu vecumu, var piedalīties tikai vienā LFF rīkotā čempionātā. Tāpat Sieviešu futbola 1. līgas futbolistes (ne vairāk kā trīs no viena kluba vecumā no 15 līdz 18 gadiem) var stažēties augstāka līmeņa sacensībās un ar īpašu atļauju pārstāvēt kādu no SFL klubiem.

Turnīri norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija