Pēc aizvadītajā nedēļā notikušajām spēlēm Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Rīgas čempionāta Izaicinājuma līgas vadošajā jeb D grupā vadības grožus saglabāja EUROLOGI/GiftPrint.LV.

Grupas līdere savā vienīgajā mačā svinēja ceturto uzvaru pēc kārtas sacensību izšķirošajā etapā, ar rezultātu 8:5 pieveicot Evolution Latvia. Izcilu maču EUROLOGI/GiftPrint.LV rindās aizvadīja Edgars Neverovskis, kurš guva sešus vārtus. Tāpat pie panākuma tika līderes tuvākā konkurente Estoty/JOMA TEAM, kas mača izskaņā līdz ar Maksima Panfilova rezultatīvo sitienu izrāva uzvaru pār FK Kadaga – 4:3.

Mainīgām sekmēm cīnījās Industrial Steel Group, pārliecinoši pieveicot Garāža (8:3), savukārt nākamajā dienā pēc šī triumfa ielaižot divus vārtus mača izskaņā un piekāpjoties RAITA – 2:3. Vēl citā duelī Evolution Latvia ar minimālu pārsvaru 2:1 lika kapitulēt Cerber telpu futbolistiem.

D apakšgrupas tabulā EUROLOGI/GiftPrint.LV (21 punkts) par septiņiem punktiem apsteidz tuvāko sāncensi Estoty/JOMA TEAM (14), bet desmit punktu robežu sasniegušas vēl četras vienības – Evolution Latvia un RAITA (katrai pa 12), kā arī Industrial Steel Group (11) un RTU/Viesulis (10).

Astoņi mači aizvadītās nedēļas laikā notika E grupā, kur komandas savā starpā sadala 10.-18. pozīciju. Pirmajā vietā šeit izvirzījusies 22 punktus sakrājusī FK Ķekavas novads, kas uzvarēja abos dueļos pret RegVardy – 5:4 un 4:1. Trīs punktu atstatumā no līderes kopvērtējumā izkārtojušās LSPA/Husky un Rīgas Pašvaldības Policija, kas cīnījās mainīgām sekmēm. Abu šo pretinieču savstarpējā cīniņā ar 8:2 triumfēja policisti, kuri bija labāki arī spēlē pret AVANTEX (11:3 un četri vārti Renāram Kazum), kamēr LSPA/Husky pret AVANTEX uzvaru no rokām izlaida pēdējā minūtē, ielaižot ceturtos vārtus un spēlējot neizšķirti 4:4.

Vēl šajā apakšgrupā jāizceļ divas NAPALM uzvaras (3:1 pret OSK Ostnieks/Marshal FC un 2:1 pret FC PETROW STAR), kas tādējādi ar 13 iegūtiem punktiem izvirzījās ceturtajā vietā. Savukārt vēl vienā cīniņā trīs Pāvela Gognidzes vārtu guvumi palīdzēja OSK Ostnieks/Marshal FC pieveikt AFK Laikmets – 5:3.

Divi dueļi notika F apakšgrupā, trīs punktus izcīnot līderei LJA (3:1 pret Baldone), bet pie pirmā panākuma tiekot FK Partizāns telpu futbolistiem (6:1 pret FK TUC/Ropaži).

Izaicinājuma līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar 35 gūtiem vārtiem pārliecinošu vadību joprojām saglabā EUROLOGI/GiftPrint.LV pārstāvis Andrejs Bakradze.

Kā ziņots, līdz ar pirmā posma noslēgšanos turnīra turpinājumā D apakšgrupā pirmā etapa deviņas labākās vienības, ņemot līdzi rezultātus ar savas grupas sāncensēm, cīnās par godalgotajām vietām, nākamās deviņas spēcīgākās komandas E grupā sadala 10.-18. vietu, savukārt atlikušās piecas F grupā noskaidro izkārtojumu kopējā vērtējumā no 19. līdz 23. pozīcijai.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija